Денят, в който ме обикнеш (El día que me quieras)

Това е историята на Соледад, родена от връзка на Анхелита - богата наследница с работник от имението й в Мексико. Доня Фернанда, матриарха на семейството, изпраща Франсиско, управителя на имението си, да елиминира момиченцето, което се е родило сляпо.

Франсиско съжалява Соледад и я отглежда като собствена дъщеря. Години по-късно, на смъртния си одър, Франсиско разкрива истината пред Соледад и й признава, че майка й не е мъртва, а живее в Буенос Айрес, затворена в психиатрична клиника.

Така, Соледад решава да отиде в Буенос Айрес, за да търси майка си и съдбата я изправя пред Лучо, скромен мъж, без образование, който работи като шофьор на камион. Лучо е син на сестрата на Франсиско.

Лучо е отчаяно влюбен в богато момиче от висшето общество - Габриела. От любов към Габриела, Лучо решава да учи, да подобри обноските си и съдбата се намесва като подрежда нещата така, че той печели голяма сума от лотарията.

Лучо успява да се ожени за Габриела, но бракът им се оказва нещастен и унизителен. Той намира утеха при Соледад и от този момент започва една любовна история, която трябва да се противопостави на много трудности, за да стигне накрая до щастлива развръзка. Соледад открива истинското си семейство и се оказва наследница на огромно състояние. След като възвръща зрението си, тя се омъжва за Лучо.

Източник: www.telenovelas.com.ar