Дора, или любовният триъгълник (Dora, la celadora)

Младата Дора се занимава с охраната в офиса на шефа си. Един ден, много груб, но също така и много привлекателен мъж се опитва да влезе в сградата без да се идентифицира.

Когато Дора го моли да се представи, той не й обръща внимание и минава покрай нея, заставайки до асансьора. Тя го спира доста драстично, без да знае, че това е Хуан, син на г-жа Антония Урданета, собственичка на компанията. Той тъкмо се е върнал от пътуване в чужбина, за да заеме мястото на вице-президент на компанията. Когато разбира кой е той, на нея й се иска да потъне в земята от срам.

Докато една нощ Дора обикаля компанията като част от задълженията й, тя открива Хуан, който продължава да работи, въпреки напредването на времето. Той я кани на по чашка кафе и да му прави компания известно време. Той е очарован да открие каква перфектна жена е и от първия момент, в който среща Дора, тя влиза в неговите фантазии.

Има нещо специално в Дора, което я поставя в центъра на внимание в компанията. Дори един много въздържан и внимателен администратор, като по-големият от братята Урданета, Алехандро, е впечатлен от нея. Алехандро е дясната ръка на майка си: отговорен, сериозен и отдаден на работата и семейството си. След загубата на съпругата си, той изпада в дълбока депресия, което го превръща в завладян от бизнеса и образованието на трите си млади дъщери.

Един ден, след края на работния ден, Хуан моли Дора да го придружи на едно от скучните коктейли. Тя приема и играе ролята на Пепеляшка за една нощ, докато Хуан се възползва от ситуацията. Когато Ана Мария, годеницата на Хуан, научава за това, тя го притиска да уволни своята любима охранителка и да определи датата за сватбата им.

Дора открива, че е бременна. Мартин се ражда на 24 декември. Този ден се превръща в най-щастливото, но също така и най-тъжното Рождество, която Дора е имала. Тя желае да се върне на работа отново при Доня Антония...

Когато Хуан вижда Дора отново, той е много изненадан. Преди той да успее да каже нещо, тя му заявява, че той е част от миналото му и ако той не я приема като охрана, тя ще съди компанията за сексуален тормоз и дискриминация. Хуан няма друга алтернатива, освен да приеме условията й. Дора е приятно изненадана, когато Алехандро я кара да се чувства добре дошла с обич. След инцидент с едната от дъщерите на Алехандро, Дора започва работа като лична охрана на момичетата.

Антония Урданета моли двамата си сина за внук, който да носи фамилното име. Тъй като Хуан е много амбициозен, той си мисли, че ако има син, той ще наследи по-голяма част от фамилното богатство. Алехандро, от друга страна, е много зает с дъщерите си, за да мисли за още едно дете. Но това, което никой не знае е, че Антония има вече внук.

Дъщерите на Алехандро приемат Дора с любопитство и подозрение, като в същото време се опитва да направят нещата много сложни за нея. С помощта на Ана Мария, трите дъщери вкарват Патрисия във фамилния бизнес. Доня Антония е напълно против идеята на сина си да излиза с Дора. Въпреки всичко, Алехандро се изправя пред семейството си и им казва, че те се обичат много и той настоява да продължат с връзката си.

Цялото семейство се обръща срещу Дора. Хуан спори с Алехандро и накрая те се сбиват. Хуан разказва на Алехандро своята версия за връзката си с Дора и въпреки че Алехандро се опитва да я защити, нейните чувства са дълбоко наранени. Тя решава да изчезне за винаги далеч от семейство Урданета.

Персонажите:

Дора

Дора разпределя времето си между работата и домашните задължения. Освен това тренира усилена и изработва план, специално за себе си. Всеки ден тя посещава спортната зала в квартала, където живее. Благодарение на тези усилени тренировки, Дора има не само добре изваяно тяло, но и сила, която използва добре срещу всички груби ухажори, които има и така успява да запази репутацията си на красива и недостъпна жена. Тя открива както любовта, така и любовното разочарование, когато се запознава с Хуан.

Алехандро

По-големият син на г-жа Урданета и нейна дясна ръка. Той се е отдал на работата и на семейството, изключително сериозен и отговорен. След смъртта на съпругата си, той се концентрира върху работата и трите си дъщери: Мариана, Каталина и Лаура, които стават любовта в живота му, а също така и голямата душевна болка. Трите момичета, всяка от които е красива, но много буйни, започват да се държат не точно както се очаква от тях и си навличат много проблеми.

Хуан

Хуан е красив и харизматичен мъж, който пленява всяка жена с усмивката си. Той се заглежда по Дора, въпреки че е сгоден за Ана Мария. Син на Доня Антония Урданета, собственичка на компанията, Хуан учи и се специализира в чужбина, за да може да заеме мястото на вице-президент. Списанието, за което работи, има същата индивидуалност като своя директор, който приема живота за брошура, от която може да си избере, за да купи, каквото поиска.

Доня Антония

Г-жа Урданета е собственичка на престижно списание и майка на Хуан, Химена и Алехандро. Тя е студена и авторитарна жена, която винаги е следяла децата и внуците й да са на нейна страна. Тя наистина е притеснена за емоционално състояние на Алехандро след смъртта на съпругата му. Антония се надява да има внук, на когото да припише компанията.

Източник: www.caracolinternacional.com