Преплетени съдби (Destinos cruzados)

Сантяго. Днешни дни. Лаура Ескея се завръща в Чили след десет години изкарани в Лондон. „Черната овца“ на семейство Гойколеа се завръща, за да се изправи пред истината с увереността, че времето лекува всички рани. Преди десет години Лаура е имала нежелана бременност. С помощта на Флавия, майка си, и Естер, баба си, тя получава необходимите грижи, за да роди и да даде детето си за осиновяване. И днес трите жени спазват уговорката си да не говорят за случилото се.

Ежедневието на семейство Гойколеа се променя радикално с появата на Лаура. „Лошата трева“, както са я наричали, провокира реакция сред познатите си, най-вече от Мартин, своя брат – инвалид, заради инцидент, който тя е причинила; от Гаспар, доведен брат и бивш й годеник, с когото е изгубила девствеността си, а също така и Матео, другият й доведен брат, който е изнасилил Лаура преди десет години.

По същото време, в същия град, малкият Родриго Рикелме празнува своя рожден ден – навършва десет години. Даниел и Сесилия, неговите самоотвержени приемни родители, са се разбрали да му разкрият тайната около произхода му точно в този ден. Но въпреки уговорката, Сесилия се отказва да го направи. По този начин се появяват първите пукнатини в иначе съвършения брак на Рикелме – криза, която тласка Даниел към приятелите ми по игра и чашка, El Topo и Рики.

През тъмната нощ, съдбата се заема с това да пресече съдбите на Лаура и Даниел. Игнорирайки, че имат син на десет години, и двамата се отдават на страстта. Една връзка, която не уважава никой и нищо. Само любовта може да излекува дълбоките рани.

Персонажите:

Лаура Ескея

Красива фотографка с тъмно минало. Наречена „Лоша трева“ от роднините си. След десет години, прекарани в Европа, тя се връща в Чили, за да се противопостави на семейството си. Трагедия, която преживяла в миналото, а също така и спомените за изоставеното от нея дете, не й дават покой. Попадайки в капана на съдбата, Лаура се влюбва в механика Даниел Рикелме, приемен баща на сина й.

Даниел Рикелме

Механик в сервиз. Живее в дома на родителите си заедно със съпругата си, Сесилия, и Родриго, приемният им син. Обича работата, приятелите и семейството си. Случайно се запознава с Лаура и я спасява от доведения й брат Матео. Влюбва се в Лаура от пръв поглед. Започва връзка с нея, която заплашва да разруши целия му свят. Даниел игнорира факта, че Лаура е биологичната майка на Рикардо, но това много плаши Сесилия.

Франко Шиафино

Кокетен, съблазнителен, с добър вкус и богат речник, той е професионален жиголо. Неговата мисия в живота е да прави щастливи отегчени жени. Сред неговите клиентки е и Естер Дикинсън, възрастна жена, която го съблазнява. Животът му се усложнява, когато се запознава и се влюбва в Паскуала, войнствената внучка на Естер.

Паскуала Гойколеа

Красива и нагла, причиняваща голямо главоболие на родителите си. Тя живее в постоянна борба с останалите, докато не се появява Франко като нейния приказен принц. Въпреки че нейният принц се прехранва като удовлетворява желанията на различни жени, Паскуала се влюбва в него. Заедно с приятелката си София се сблъсква с объркването на двадесетте години.

Гаспар Гойколеа

Перфектният син на Раймундо, най-умния и разумен, млад и изпълнен с идеали мъж, за когото предвиждат блестящо бъдеще. Той е на път да се ожени за Коломба, но завръщането на Лаура затруднява плана му. Преди десет години той изгубва своята девственост с доведената си сестра и е страдал от нейните игрички. Той все още си спомня илюзиите на първата любов и това го кара да се бори, за да не попадне в лапите на Лаура отново. Но любовта го променя изцяло.

Матео Гойколеа

Блестящ управител на „Гойколеа и деца“. Метросексуален, женкар, осъзнаващ своята привлекателност. Матео е най-голямото дете в семейство Гойколеа. Въпреки големият му успех сред жените, намира се една, която му казва „НЕ“ и това е доведената му сестра, Лаура Ескея. Но той не понася откази и преди десет години изнасилва Лаура, давайки началото на поредица трагични събития, които променят завинаги живота на семейството. В стремежа си да намери щастие, той вреди само на жените, които са около него.

Коломба Рекабарен

„Мис Чили 1994 година“. Тя е смела, борбена жена, която е завладяна от идеята за брака. Бъдеща жена на Гаспар, но изгаряща от страст към бъдещия си девер, Матео. Вълнува се от модата и се води от култа към тялото. Тя преследва целите си: да създаде семейство, да изгради дом и да има добра кариера.

Мартин Ескея

На осемнадесет години Мартин е бил спортен и прилежен младеж. Днес, десет години по-късно, Мартин е същия с една разлика: не може да се движи. Романтичен по натура и самотен, той има много крехка връзка със сестра си Лаура след произшествието, за което тя е била виновна и което го е парализирало. В търсенето на жена, която да го разбира, той се запознава с Рената – красива лекарка, която за съжаление е приятелка на баща му.

Естер Дикинсън

Привлекателна, харизматична и изпълнена с прелести, тя е вдовица на Грегорио Мердано и никога не пропуска обществено събитие. Прикрит деспот и дълги години крие болката си. Съпругът й дълги години я е мамел с Елоиса Барера и тя никога не е била способна да повиши глас. Интелектуалният автор на плана за прикриване бременността на Лаура. Тя харесва Франко, жиголо от високо ниво, който много скоро ще се превърне в най-големия й кошмар.

Марсело Кинтана

Таен любовник на Габриела и най-добрият й съучастник в борбата й срещу Раймундо Гойколеа.

Марибел Менчака

Главната танцьорка в Barbarella Night Club. Прекалено свободомислеща, тя се сгодява за Матео, въпреки че не го обича. Като примадона от сцената, тя познава лично хората от шоу-бизнеса, което предизвиква завист у приятелките й.

Рики Моран

Еди от работниците в мотела, приятел на Даниел. Годеник на Естибалис, той е очарован от шоуто, което тя му прави в мотела, без да знае, че голямата й мечта е да бъде такцьорка в Barbarella Night Club.

Флавия Медрано

Префинената и романтична втора жена на Раймундо Гойколеа, която от десет години се надява да се ожени законно за него, но без никакъв успех. Преди това тя е била омъжена за Карлото Ескея, от когото има три деца. След като се запознава с Раймундо, тя решава да си даде втора възможност за любовта, сформирайки с него семейство. Собственичка на бутик Rialto в Алонсо де Кордова, изправяйки се срещу бившата жена на съпруга си. Габриела Фланьо. Завръщането на Лаура предизвиква спомени: преди десет години тя и майка й Естер са измислили плана за скриване бременността на Лаура и отдаването на детето й за осиновяване.

Топо Салгадо

Най-добрият приятел на Даниел и Сесилия, познаващ всяка подробност от живота им, все едно е неговия. Кръстник на Родриго и влюбен тайно в Сесилия, но така и не се е осмелил да разкрие чувствата си. Вечен до смърт, той се опитва да заличи любовната си мъка в ръцете на Ирма.

Федора Гойколеа

Най-младият представител на семейството, Федора е преживяла голямо любовно разочарование. Отхвърлена от мъжа, когото обича, тя се опитва да се промени. Привърженичка на пластичната хирургия, споделя само с майка си, Габриела, в която открива модел за подражание. Запознавайки се с Франко, приятелят на сестра й, тя преживява внезапен прилив на неудържимост и лудост. Тя използва своето най-голямо оръжие, за да постигне това, което иска.

Габриела Фланьо

Собственичка на Santa Gabriela Spa & Fitness Center и бивша съпруга на Раймундо, въпреки че не е способна да го признае. Преди десет години е изоставена и все още не може да свикне със загубата. Тя настоява, че никога няма да престане да бъде Госпожа Гойколеа. Голяма католичка, тя живее в постоянна борба с Флавия, която смята за най-големия си враг. Твърда и строга с дъщерите си, тя има връзка с Марсело, един от подчинените й.

Сесилия Самудио

Отдадена на семейството си майка, живее заедно с родителите на съпруга си в El Ensueno de La Florida. Нейната мисия е да се бори за своето, независимо от цената. Най-големият й страх е да не се появи биологичната майка на Родриго, осиновеното й дете. По тази причина, тя и съпругът й Даниел допускат най-голямата грешка да не споменават истината за произхода пред детето.

Рената Мендес

Рехабилитаторка, приятелка на Габриела и годеница на Карлото Ескея. Харесва зрели мъже заради отсъствието на бащинско присъствие, което е имала като малка. Много близка е с Мартин, който не й разкрива, че е влюбен в нея.

Карлото Ескея

Собственик на Barbarella Night Club. Много очарователен и с бохемски нрав. Най-голямото му постижение е успеха на групата от танцьорки, които са международно ниво. Бивш съпруг на Флавия, която изоставя заради доста щедрото финансово предложение, което му е направила Естер Дикинсън, неговата тъща. Той жадува за отмъщение и използва за тази цел Франко, когото наема да я съблазни и шантажира.

Раймундо Гойколеа

Блестящ архитект и основател на една от най-престижните компании в страната. Баща на две деца, които следват стъпките му – Матео и Гаспар. Изоставил съпругата си, след като се влюбва във Флавия Медрано. Изправяйки се срещу всичко, Раймундо настоява за анулиране на брака му с Габриела, с което се надява да сложи край на проблемите му. Обича много семейството и работата си. Той крие престъпление, което е извършил преди години и за което не е платил. Но красивата секретарка Кармен се появява, за да му напомня за дълга.

Кармен Пас Дувал

Съвършената секретарка в компанията на Гойколеа. Точна жена, работлива, с добър вкус и идеи. Крие в тайна трагедия, която може да унищожи Раймундо и всички, които са около него.Родриго РикелмеНа десет години, Родриго е много щастлив. Обича да кара скейтборд и да играе на видеоигри. Но има нещо, което Родриго не знае. Родителите му крият от него, че всъщност той е осиновен.

Николас Ескея

Най-малкото дете в семейството. Открит и без комплекси. Голям приятел на Паскуала. Близък е с баба си Естер. Той е от електронното поколение и често се изявява като DJ на Клуб 101. Не е заинтересован от възможността да си има годеница, но въпреки това се интересува живо от София и Естибалис.

Естибалис Ермосия

Трудолюбиво момиче от мотела, което желае да получи нужното уважение и внимание. Приятелка на Рики. Мечтае да продължи по стъпките на Марибел, на която се възхищава.

Хавиер Рекабарен

Млад чертожник в компанията на Гойколеа. Брат на Коломба. Един добър младеж, който се опитва да изглежда лош. Приятел на семейството, дълго време се опитва да спечели Паскуала, но без никакви конкретни резултати.

Максимо Фонсека

Аржентинец, който е пристигнал неотдавна в Чили. Дясната ръка на Карлото. Човек, който живее заради шоуто. Много взискателен към балерините в клуба, след като преди години е бил разочарован.

Източник: www.tvn.cl