Сърце на пират (Corazón pirata)

Панчо Торес, Дон Жуан Твърдия, изпада в немилост пред баща си, когато изоставя годеницата си в навечерието на сватбата.

Баща му, Антонио Торес, бизнесмен в минното дело, мисли да преотстъпи контрола над компанията на сина си след като се ожени, но тъй като отново го разочарова, той се разкайва и не му предава нищо.

За известно време, Панчо не се впечатлява много от загубата на такива отговорности, но ситуацията поема в неочаквана посока, когато този изтъкнат Казанова научава от устата на един приятел на баща си, че Сибоней, любимата племенница и основен кандидат да поеме управлението на семейния бизнес, в действителност има намерението да унищожи семейство Торес.

Пред тази заплаха, Панчо няма друг изход, освен да потърси начин да възвърне доверието на баща си и така да го предупреди за заплахата, която тази девойка представлява, заплаха, за която Антонио е напълно сляп.

Единственият начин да убеди упорития Антонио, че един женкар се е превърнал в отговорен, зрял и готов да поеме управлението на компанията, е да се ожени. Но за коя?! Неговите безбройни гаджета и почитателки не са добър избор пред баща му. Просто Панчо има нужда от жена с безупречна репутация и кандидатката му пада от небето, когато открива непорочната вдовица Алисия Кастро да краде пари от риболовния магазин, в който работи като счетоводителка. Кражбата е породена от нуждата да се покрият дълговете на комар, които е натрупала нейната майка – Флора Салас, зависима от играта жена, която без малко да попадне в затвора заради този свой неконтролируем порок.

Когато Панчо открива какво прави Алисия, той запазва мълчание, но я шантажира по следния начин: той обещава да си замълчи за кражбата и така да попречи на вдовицата да попадне в затвора заедно с майка си и по този начин да изгуби завинаги своята безукорна репутация, ако тя приеме да се сгоди за него за удобство, за да може да я представи пред баща си като бъдещата му съпруга.

Алисия се разкъсва между верността към мъртвия ѝ съпруг и презрението към безотговорния Панчо, но от друга страна, не иска да се излага на опасност и да попадне в затвора. Водена от отчаянието, тя се опитва да върне парите, които е откраднала, но тази маневра се проваля, когато нейния шеф – новобогаташа Адонис Марамбио, най-неочаквано също ѝ предлага брак. Пред толкова недоразумения и виждайки, че времето ѝ изтича, Алисия решава да приеме шантажа и да се появи в прегръдките на Панчо пред семейство Торес като негова годеница и бъдеща съпруга.

От този момент, фалшивият годеж трябва да се справи с множество препятствия, за да не бъде разкрит. Както от Адонис Марамбио, който не може да повярва, че жената, на която толкова се възхищава, е попаднала в ръцете на този „сатир“, така и на Сибоней Мора, която е изненадана от бързия годеж на братовчед си и прави всичко възможно, за да го провали.

Ситуацията се усложнява още повече, когато в селото се появява бивша годеница на Панчо – привлекателната антроположка Клаудия Гаярдо, която има изключителната способност да го кара да трепери от несигурност пред нея. Причината е, че тази жена го е изоставила пред гражданския регистър, травмирайки го завинаги и за това сега той не може да приеме нормално идеята за брак...

Източник: fotech.cl