Каталина и Себастиан (Catalina y Sebastian)

Това е историята на Каталина, прекрасна девойка, която е разочарована от любовта. По настояване на родителите си, тя се омъжва за Себастиан с увереността, че той е богат земевладелец и може да реши икономическите проблеми на семейството й. За това, когато тя отива в ранчото му, много се разочарова като установява, че той не е собственик, а само управител.

Себастиан решава да провери любовта на Каталина. Тази проверка прави очевидни намеренията на родителите й, който след като разбират, че той не е богат, настояват Каталина да се разведе с него колкото се може по-бързо. Каталина иска развод от Себастиан, но той поставя условие – ще й даде развод, само ако тя поживее с него като законна съпруга няколко месеца.

Разярената Каталина приема условието, за да се освободи от Себастиан. За тези няколко месеца, тя се влюбва в Себастиан, който изпълнява своето обещание и се отнася към нея като към своя съпруга във всичко, освен в интимните им отношения – те нито веднъж не се докосват, независимо, че той е влюбен в нея.

Когато изтича уговореното време, Каталина не иска вече да се развежда със Себастиан, но Себастиан иска да й даде свободата, защото той е задоволил своето любопитство и неговата проверка е завършила – той й признава цялата истина, че в действителност е наследник на ранчо Мендоса.

Себастиан иска да си върне предишния живот на богат земевладелец, но Кармело, истинския управител, не е готов да се раздели с разкошния живот, с който е свикнал за тези няколко месеца.

В този момент, Каталина малко се интересува от парите, тя истински се влюбва в Себастиан, но тя не може да му прости това, че той я е излъгал и за това между тях започва борба на гордост, в която най-накрая побеждава истинската любов. Толкова ли е велика любовта на Каталина, че да може да пожертва живота си заради мъжа, когото обича?