Забранена любов (1987) (Amor prohibido (1987))

„Amor prohibido“ разказва историята на Нора – млада и привлекателна жена, която, подтикната от майка си да разреши финансовите им проблеми, е принудена да е омъжи за Франсиско – един доста по-възрастен от нея мъж, богат, вдовец, баща на две големи деца и собственик на магазин за дрехи.

Нора неохотно приема този брак и в деня, в който заминават на меден месец, Нора шофира по пътя и претърпяват ужасна катастрофа. В резултат на катастрофата, Франсиско е тежко ранен и остава импотентен. Това я кара да се чувства виновна и тя се жертва, за да се грижи съпруга си, когото трудно издържа заради силната му ревност.

Един ден, дъщерята на Франсиско, Марина, се запознава с Мигел Анхел на излизане от университета. Въпреки че е млад, той е собственик на супермаркет и именно там, от своя страна, той се запознава с Нора. Двамата се влюбват безумно един в друг. Животът на Нора е непоносим заради постоянните обвинявания на Франсиско и ревността, която той изпитва към всеки мъж, който се доближи до Нора. Той се опитва да я контролира и следи всяка нейна стъпка. Любовта на Нора към Мигел Анхел я поставя между чука и наковалнята.

Когато Франсиско научава за сантименталната връзка, която свързва Нора и Мигел Анхел, той се опитва да го убие с един куршум и го ранява тежко. След това се опитва да направи същото и с Нора, но тя му се противопоставя и Франсиско не успява да го направи.

Мигел Анхел се възстановява, за щастие, и решава да замине с Нора някъде далеч, за да бъдат щастливи... Франсиско, обаче, не се предава толкова лесно и отново тръгва след тях, решен да убие и двамата, но не успява, защото преживява инфаркт в опита си да ги настигне и умира.

И така, най-накрая, Нора и Мигел Анхел успяват да се съберат и да изживеят свободно любовта си...

Източник: www.veronicacastro.com.ar