Амалия Батиста (Amalia Batista)

След като прекарва почти цял един живот в затвора за това, че е убила един мъж, Амалия Батиста излиза на свобода, за да се опита отново да се интегрира в обществото и най-важното, за да се опита да си върне дъщерите, които са й отнели.

В миналото, Амалия е била жертва на зъл мъж, който е вгорчавал живота. В момент на голямо отчаяние, Амалия го убива и е вкарана в затвора. По тази причина, дъщерите й – Рейна и Летисия, са дадени за отглеждане от родителите на баща им – Доня Ана Мерседес и Дон Даниел, които мразят Амалия.

Амалия успява да спечели свободата си благодарение на адвокат Хосе Роберто Коварубиас. Когато излиза на свобода, Амалия отива да живее в един беден квартал, където наема една стая. Тя разчита на помощта на своята вярна и единствена приятелка Панчита.

Амалия знае, че за да се сближи с дъщерите си, трябва да си намери работа, да се облича добре. По стечение на обстоятелствата, Амалия започва работа като прислужница в дома на собствения си адвокат, същият, който я е изкарал от затвора.

Адвокат Хосе Роберто е женен за добра жена, която страда от сърце – Маргарита, чиито дни са преброени. Тя знае, че съпругът й е млад и красив, за това си е поставила цел, която иска да постигне преди да умре – да намери добра съпруга за него, която да заеме нейното място след смъртта й.

Амалия влиза в дома на семейство Коварубиас и когато Маргарита я вижда, разбира, че тази жена е идеална за нова съпруга на Хосе Роберто, която да я замести след като умре. Но това, което никой в дома не знае е, че Амалия има тъмно минало и наскоро е излязла от затвора, където е лежала за убийство. За това тя решава, че е най-добре да излъжи всички, представяйки се за Лоренса.

Лелята на Маргарита – Доня Есперанса, която в началото се държи много добре с Амалия, след това осъзнава, че Маргарита иска да я омъжи за Хосе Роберто и за това се настройва срещу тази изстрадала жена.

Малко по малко, без да си даде сметка, Хосе Роберто се влюбва в Амалия, както и тя в него. Изплашена от тази любов, Амалия решава да напусне къщата, но Маргарита, която е започнала да я образова, успява да й попречи да си тръгне.

В къщата живее една злонамерена прислужница, която открива съвсем случайно в един стар вестник, че Лоренса в действителност е Амалия Батиста и че е убийца. Тя разкрива истината пред Доня Есперанса, която унижава Амалия и упреква Хосе Роберто за това, че е скрил от тях, че новата прислужница е престъпница. Доня Есперанса се вижда принудена да скрие истината от Маргарита от страх, че може да умре от това разочарование.

В дома на семейство Коварубиас пристига на посещение братовчедката Ирма – една алчна жена, която е решена да съблазни Хосе Роберто веднага след като остане вдовец. Доня Есперанса веднага въвежда Ирма в течение на нещата и така Ирма незабавно се превръща във враг на Амалия.

Успоредно с тези събития, Амалия се бори да се приближи до дъщерите си, но дядото и бабата попречват. Малката дъщеря на Амалия е добра девойка, ученолюбива и изпълнителна, докато голямата дъщеря – Рейна, е своеволна и капризна девойка, която се омъжва за Хорхе – добър младеж, който я обича. Но скоро Рейна започва да се отегчава от съпруга си и иска развод. Амалия страда много заради това, в което се е превърнала дъщеря й.

Една вечер, в дома на семейство Коварубиас има празненство и по един безсрамен начин Хосе Роберто целува Амалия в библиотеката. Ирма ги разкрива и веднага изтичва да предупреди болната и слаба Маргарита, която след като ги вижда да се целуват, пада в безсъзнание на пода.

Малко след тази случка, Маргарита умира, а Амалия е изгонена от къщата. След погребението, Хосе Роберто търси Амалия и й предлага брак, но тя отказва, тъй като изпитва вина.

Доня Есперанса желае да види Ирма омъжена за Хосе Роберто, но той я презира, запознат с нейните действия и злоба. Хосе Роберто изгонва от къщата Ирма, която си тръгва, проклинайки го.

Най-накрая, дъщерите на Амалия научават истината за майка си и въпреки че в началото я отблъсква, накрая я приемат. Амалия и Хосе Роберто се женят, а бабата и дядото на момичетата прощават на Амалия, разбирайки че тя е добра жена, която е живяла като в истински брак до техния син. След сватбата, Амалия се опитва да спаси брака на своята разглезена дъщеря.

Хосе Роберто се запознава с нова клиентка и се забърква с нея, предизвиквайки ревността и страдания у Амалия. Перверзната Вивиана, която желае да се омъжи за Хосе Роберто, е вдовица, която се опитва да получи наследството, което е оставил съпруга й. Това, което никой не подозира е, че Вивиана го е убила, за да го наследи.

В дома на семейство Коварубиас пристига братовчед на Хосе Роберто – благородния и сляп Естебан, който се влюбва от първия миг в Амалия и се превръща в кърпичка за сълзите й, когато тя открива за изневярата на Хосе Роберто.

Дъщерите на Амалия се преместват в дома на семейство Коварубиас и се настройват срещу Хосе Роберто, когато научават за изневярата му.

След множество проблеми, Вивиана влиза в затвора, след като става ясно, че е убила съпруга си, но изчезването на тази жена не е решение на проблемите в брака на Амалия и Хосе Роберто, който е сериозно разклатен. Тя успява да помогне да дъщерите си и заминава да работи като доброволка в селвата.

Хосе Роберто страда много от раздялата с жената, която толкова обича и която не е успял да оцени на време.

В селвата, Амалия се запознава с индианеца Макарио, който се влюбва в нея. В племето на индианците има една злобна индианка, която намразва Амалия и се опитва да я отрови. Амалия открива, че се е влюбила в индианеца без да усети и завинаги забравя Хосе Роберто.

Накрая, Амалия и индианеца Макарио се женят по законите на индианците и са щастливи завинаги.

Източник: www.network54.com