Как обича една жена (Como ama una Mujer)

Първи епизод

София отменя сватбата си с Андрес!

С нежелание, Андрес трябва да придружи София на едно модно ревю, на което известната дизайнерка Лаура Шифман представя новата си колекция. По време на вечерта, Андрес демонстрира отегчение и за да му помогне, неговият неразделен приятел и съотборник, Фелипе Ортега, му представя няколко манекенки с намерението да разведри нощта му.

В това време, София се среща със стар приятел – Диего Гера, съпруг на дизайнерката Шифман и трубадур. Нейната приятелка и асистентка Адриана ги е запознала преди време, след един от концертите на Диего Гера, при което той е останал впечатлен от красотата на София. Малко изнервен, Диего поздравява София, мислейки за предстоящата сватба, а София, която също е разстроена, мисли, че е заради нейния последен филм, но Гера изяснява, че е заради нейния годеж с Андрес. Лаура пристига и ги прекъсва. Тя се дразни от атмосферата, създадена около двамата. София благодари за поканата за ревюто.

Като си тръгва, журналистите заобикалят София, блъскайки и вбесявайки Андрес, който отвръща с удари и обиди, ситуация, която може да прерасне в скандал на следващия ден. В колата, Андрес заявява на София, че се ядосва на живота, който тя води и признава, че се чувства на второ място в нейния живот.

На следващия ден, след една победа, София отива да поздрави Андрес за успеха. Двамата отново се скарват и той я напада с думите, че тя се смята за центъра на Вселената и че може да обича само себе си. София се чувства обидена и слага край на годежа им. Новината се превръща в скандал и по всички програми говорят само за това.

Междувременно, Лаура се ядосва, защото Диего не показва никакъв интерес към статията, която излиза в едно списание, за нейното ревю, а показва по-голям интерес към наскорошното скъсване между София Маркес и Андрес Малдонадо, за което чува по телевизията.

Зле посъветван от представителката си Барбара, Андрес заявява пред медиите, че е изморен от този „парад на суетата“ заедно със София и че търси някоя жена, която е способна да сподели живота му, а да не го вкарва в някой филм.

При всички тези изявления, София се депресира, чувства се объркана и много самотна, но за нейна голяма изненада, Диего ѝ се обажда, за да я попита дали може да я посети.

От друга страна, Андрес излиза да пие и в края на вечерта се оказва пиян с две момичета.

Диего Гера изпълнява това, което е обещал и пристига пеейки в къщата на София, която отпусната на дивана го слуша цяла нощ как пее. Когато той решава да си тръгне, тя го моли да не си тръгва. Той остава да бди над съня ѝ. Без да разберат, един папарак ги снима, а на следващия ден снимката излиза в пресата.

Дали тази стара любов се е върнала, за да я спаси?!

Първият епизод завършва с видео, в което Дженифър Лопес пее песента „Сама“, в която се говори за една любов, която си е отишла, без да каже защо.