Яир (Yahir)

Пълно име: Яир Отон Пара (Yahir Othón Parra)
Дата на раждане: 21 Март 1979 г.
Зодия: Овен
Месторождение: Ермосийо, Сонора, Мексико
Родители: Франсиско Хавиер Отон (Francisco Javier Othón) и Дорита Пара (Dorita Parra)
Близки: две сестри – Ираис и Силдайн
Деца: син – Тристан Яир Отон Фиеро (Tristan Yahir Othon Fierro)
Височина: 186 см

Рейтинг:  7.20  (312 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

На 17-годишна възраст, Яир започва да пее в един бар в Ермосийо, а по-късно - в бара на един хотел.

Яир започва своята кариера с участие в музикалното реалити шоу „La Academia" през 2002 година и се превръща в най-популярен певец, започнал от шоуто.

Първият му хит като певец е кавъра на най-популярната песен на италианския певец Тизиано Феро, „Alucinado". Песента е част от първия му албум „Yahir". Следващият му албум излиза през 2004 година - „Otra Historia De Amor", от който е й хита „La locura". С третия си албум, Яир иска да отдаде почит на бразилския певец Роберто Карлос (Roberto Carlos), като всички песни от албума са само кавъри на хитове на Карлос. Този албум се казва „No Te Apartes De Mi" и излиза през 2005 година. През 2006 година, Яир издава и четвъртия си албум „Con El Alma Entre Las Manos", от който са хитовете „Maldito Amor" и „El Amor".

Яир също така е и актьор, като се снима за мексиканския канал TV Azteca. Дебютът му в телевизията е в теленовелата „Enamorate". Носят се слухове, че Яир завързва любовни афери с екранните си партньорки. До такава степен, че едната актриса, Ванеса Акоста, е била заменена по време на снимките със Сандра Ечеверия, за която усилено се твърди, че е имала романтични отношения с Яир.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Yahir