Себастиан Лигарде (Sebastian Ligarde)

Пълно име: Амедее Херардо Лигарде Маяудон (Amedee Gerardo Ligarde Mayaudon)
Дата на раждане: 26 Януари 1960 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Пуебла де Сарагоса, Мексико
Деца: едно - дъщеря

Рейтинг:  6.28  (60 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Майка му е мексиканка, а баща му - от Тексас, САЩ. Лигарде започва много млад актьорската си кариера с пиесата „Fortune and Mens' Eyes" през 1974 година. Първата му роля във филм е през 1976 година - „Survive".

Завършва бакалавърска степен по режисура в тексаския университет и втора специалност - актьорско майсторство.

След няколко участия в американски продукции, Себастиан Лигарде се завръща в родното Мексико, където участва в множество телевизионни и филмови проекти.

Оценен не веднъж, той получава множество награди, сред които за най-добър актьор в главна роля и за най-добър актьор в отрицателна роля. По-популярен е като актьор, изпълнител на отрицателни роли и често пее на живо с групи мариачи.

През 2002 година, той е избран за „Господин Интернационал" от LULAC - League of United Latin American Citizens (Лига на обединени латиноамерикански жители) за приноса му за тяхното общество. През същата година, той е избран за Почетен Президент на Република Рио Гранде, като изтъкнат жител на Тексас.

От 2003 година живее както в Перу, така и във Флорида. Той участва в снимките на перуанска теленовела, а след това участва в няколко проекта на Venevision в Маями. Наскоро подписа договор с Telemundo/NBC и взема участие в техния проект „Чужди грехове".

Успоредно с участията си в телевизията и в киното, той поставя постановки. Работи като Артистичен директор и преподавател на актьори за Venevision Production в Маями, Флорида.

През свободното си време, Себастиан Лигарде се занимава с благотворителна дейност - набира средства за деца, родени с ХИВ в Перу. Той е осъзнал, че неговото име може да помогне на другите. Посветил се е на „La Posadita del Buen Pastor" в Лима, Перу, където наглежда лично и образованието, успоредно с лекуването на повече от 45 ХИВ-позитивни деца.

Източник: www.imdb.com