Педро Фернандес (Pedro Fernández)

Пълно име: Хосе Мартин Куевас Кобос (José Martín Cuevas Cobos)
Дата на раждане: 28 Септември 1969 г.
Зодия: Везни
Месторождение: Гуадалахара, Мексико
Близки: Херардо Фернандес, Хосе Луис Куевас, Лаура Куевас, Едуардо, Хуан и Пакито Куевас
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Ребека Гарса Варгас (Rebeca Garza Vargas) – бивш модел
Деца: Осмара, Карина Мишел и Хема Гуадалупе

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Педро Фернандес е мексикански актьор, певец и композитор в стил ранчера. Наложил се е като певец и неговото име се споменава наравно с мексикански изпълнители като Педро Инфанте и Висенте Фернадес.

За музикалната кариера, начален тласък е дал на Педро Фернандес баща му, който го записва да участва в един фестивал, когато Педро е бил едва на шест години,. Там има късмета да бъде забелязан от Висенте Фернандес, който остава очарован от неговото изпълнение и го кани в Мексико сити за прослушване. След като го наема, той записва първия си албум. Музикалната му кариера се развива светкавично и на 15 годишна възраст се премества в Мексико, където живее до 2002 година, когато се премества да живее в Монтерей, Нуево Леон, Мексико. Отговорностите не са му непознати, тъй като той е най-големият син в семейството.

Педро Фернандес се жени на 18 години и бракът му се радва на щастие. Двадесет години след сключване на граждански брак, двамата се женят в църква, а сватбата им се превръща в грандиозно събитие, на което присъстват много известни личност. Според собствените му думи, той е обикновен човек, който има обикновен дом и се радва на близостта на семейството си. Не смята, че се е замаял от славата и не спира да работи, да помага на нуждаещите си, да се опитва да бъде по-добър с всеки изминал ден и да дарява любов на най-близките си хора.

Във филмографията на актьора са изброени само телевизионните проекти, в които се е снимал.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Pedro_Fernández_(cantante)