Магда Карина (Magda Karina)

Пълно име: Магдалена Карина Таламантес Дескалсо (Magdalena Karina Talamantes Descalzó)
Родители: Карина Дупрес (Karina Duprez) – актриса и режисьорка

Рейтинг:  10.00  (3 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Магда Карина е мексиканска актриса. Започва своята артистична кариера още като малко момиче, дебютирайки в театъра на осемгодишна възраст в пиесата „El soldadito de plomo“, режисирана и адаптирана от майка ѝ, Карина Дупрес, в която също така дебютира и Демян Бичир (Demián Bichir). В телевизията дебютира в теленовелата „Déjame vivir“ през 1982 година, където играе сестрата на героинята на Даниела Ромо (Daniela Romo).

Печели признание с ролята си в теленовелата „Cuna de lobos“ през 1986 година. След този безспорен успех, тя получава много разнообразни и интересни предложения и се снима в няколко теленовели. Успоредно с това участва в театрални постановки. Не веднъж играе заедно с майка си, Карина Дупрес, и баба си, Магда Гусман (Magda Guzmán).

През 1998 година получава първата си главна роля, а също така и първата отрицателна роля, в теленовелата „Rencor apasionado“.

След това тя се отдалечава от телевизията за около единадесет години, докато не се появява отново на малкия екран през 2009 година в теленовелата „Mi pecado“. Следващата година се снима в теленовелата „Когато се влюбиш“, където отново играе отрицателна роля.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Magda_Karina