Лус Сиприота (Luz Cipriota)

Пълно име: Мария Лус Сиприота (María Luz Cipriota)
Дата на раждане: 6 Септември 1985 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Буенос Айрес, Аржентина

Рейтинг:  8.40  (15 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Лус Сиприота е аржентинска актриса. Учила е две години актьорство и режисура в Centro de Investigación Cinematográfica.

Лус Сиприота има успешна кариера. Още с дебюта си с малка роля в теленовелата „El refugio". Само три години по-късно тя получава първата си главна роля в теленовелата „Herencia de amor"".

Същият успех има и в киното. Дебютът й на големия екран е във филма мексиканския филм „Déficit", където играе ролята на аржентинката Долорес.

Както самата актриса споделя, може би нейният голям успех се дължи на това, че много малка е погледнала към артистичния хоризонт и се е отправила към него. От съвсем малка тя се развива в областта на изкуството, учи танци, музика, хореография и ритмика.

Съвсем случайно е открита от Панчо Дото (Pancho Dotto), който я кани в модната си агенция, тъй като вижда в нея две важни качества: талант и красота. Това е първата врата, която се отваря пред нея. Това се превръща в голям стимул за нея в подготовката й като актриса.

След това тя участва с малка роля в теленовелата „El refugio". Следват участия в театрални постановки, които имат пълен успех.

През 2008 година получава втора възможност да участва във филм. Този път в Бразилия. Успоредно с това подготвя ролята си в теленовелата „Valentino, el argentino".

Непосредствено след това тя получава първата си главна роля в теленовелата „Herencia de amor" (2009 година).

Лус Сиприота има обещаващо бъдеще като актриса не само в родината си Аржентина, но и в Латинска Америка.

Източник: www.novebox.com