Нанси Дуплаа (Nancy Dupláa)

Дата на раждане: 3 Декември 1969 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Оливос, Буенос Айрес, Аржентина
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Пабло Ечари (Pablo Echarri) от 10 февруари 2007 година
Деца: син Лука (20 май 2000 г.) от връзката й с Матиас Мартин (Matías Martin), дъщеря Морена (23 август 2003 г.) и син Хулиан (април 2010 г.)от връзката й с Пабло Ечари (Pablo Echarri)

Рейтинг:  7.03  (66 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Живее до дванадесетгодишна възраст в Сан Мартин, а по-късно в квартала Вила Уркиса. Именно там учи в гимназията и се включва в театрални класове на Клаудио Сиафоне, а по-късно в класовете на режисьора Уго Мидон.

Нанси Дуплаа учи две години Графичен дизайн в университета на Буенос Айрес, а след това започва да учи за помощници на подрастващи.

През 1993 година се явява на прослушване, организирано от Канал 13 за участие в снимките на филм. Но в крайна сметка не е избрана, а малко по-късно й се отваря възможност да участва в детска програма „El agujerito sin fin".

След това участва в теленовелата „Montaña Rusa", с която става популярна. По същото време участва в постановки в театрите на Бродуей и Radio City в Мар дел Плата.

Нееднократно, Нанси Дуплаа доказва своите качества и участва в няколко успешни проекта на Адриан Суар. Често се снима с Пабло Ечари и Факундо Арана - много успешни екранни двойки.

Печели наградата „Мартин Фиеро" за най-добра актриса за ролята си в теленовелата „099 central".

Източник: todobiografias.blogspot.com , www.imdb.com