Лорена Рохас (Lorena Rojas)

Пълно име: Сейди Лорена Рохас Гонсалес (Seydi Lorena Rojas González)
Дата на раждане: 10 Февруари 1972 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Близки: сестра: Майра Рохас, актриса
Семейно положението: омъжена
Съпруг/а: Патрик
Височина: 167 см

Рейтинг:  7.20  (223 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Лорена Рохас е мексиканска актриса. Започва своята кариера през 1990 година с роля в младежката история "Alcanzar una estrella", а след това се снима и в продължението ѝ. След участия в няколко теленовели, тя получава първата си главна роля - в теленовелата "Cancion de amor", в която си партнира с Едуардо Капетийо (Eduardo Capetillo). През 1998 година участва в новелата "Azul tequila" заедно с Виктор Гонсалес (Victor Gonzalez) и Маурисио Очман (Mauricio Ochmann). През 2001 година играе главната роля в теленовелата "Като на кино", в която отново си партнира с Маурисио Очман (Mauricio Ochmann). В тази теленовела тя разкрива не само своя талант като актриса, но и като певица.

През 2001 година издава първия си музикален албум, а през 2006 - втория.

През 2004 година, Лорена се снима в САЩ в теленовелите "Крадец на сърца" и "Втори шанс", а през 2007 година се снима в "Чужди грехове", в която неин партньор е Маурисио Ислас (Mauricio Islas).

През май 2006 година, Лорена Рохас е включена в списъка на „Стоте най-красиви“ („100 Most Beautiful“) от списанието „People“ и в списъка на „50-те най-красиви личности“ от испанското списание „People“.  

От месец април 2006 година води предаването „Corriendo y grabando“.

След снимките на "Чужди грехове", през 2008 година, лекарите откриват, че Лорена Рохас има рак на гърдата, а след като се преборва с коварната болест, тя се връща отново на малкия екран с роля в теленовелата „Entre el amor y el deseo“, в която отново си партнира с Виктор Гонсалес (Victor Gonzalez).

През свободното си време обича да си стои в къщи на спокойствие, да посещава спортната зала, да гледа филми. Любимите ѝ животни са делфините.  

Източник: www.imdb.com , www.tvazteca.com , www.fulllatin.com