Леонардо Даниел (Leonardo Daniel)

Дата на раждане: 26 Юли 1954 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Лоренсо де Родас (Lorenzo de Rodas) - актьор, и Мария Идалия (María Idalia) - журналистка
Семейно положението: женен с един развод
Съпруг/а: настояща – Лиан Дейвис (Lian Davis)
Деца: една осиновена дъщеря

Рейтинг:  8.38  (13 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Леонардо Даниел е мексикански актьор и режисьор.

За Леонардо Даниел съдбата е била предопределена и не е могъл да избяга от традициите на семейството, на което принадлежи. Учил е в академията Андрес Солер (Andrés Soler) по времето, когато Дон Луис Химено (Don Luís Jimeno) е бил директор. Даниела Ромо (Daniela Romo) и Хосе Елиас Морено (José Elías Moreno) са учили заедно с него. Леонардо е бил наясно, че като син на голяма фигура като Лоренсо де Родас (Lorenzo de Rodas), се изправя пред голямо предизвикателство.

През 1975 година, Леонардо научава, че известния продуцент Валентин Пимпщаин (Valentín Pimpstein) търси нови и млади актьори за теленовелите си в Телевиса и актьорът веднага започва работа там.

През 1986 година, Леонардо Даниел е замесен в изключително шокиращ скандал – има слухове, че по време на снимките на теленовелата „Encadenados“, актьорът и Хулиета Росен (Julieta Rosean) са започнали да споделят нещо повече от работно приятелство.

През 2008 година, Леонардо Даниел и съпругата му решават да си осиновят дете, след като установяват, че не могат да има собствени. Пристигането на детето в семейството се превръща в незабравимо събитие в живота на актьора.

Леонардо Даниел се радва на много щедри предложения в професионален план. По-голяма част от теленовелите, в които се снима, са продукции на канал TV Azteca.

Източник: www.tvazteca.com , en.wikipedia.org/wiki/Leonardo_Daniel