Лаура Сапата (Laura Zapata)

Пълно име: Лаура Гуадалупе Сапата Миранда (Laura Guadalupe Zapata Miranda)
Дата на раждане: 31 Юли 1956 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Гилермо Сапата Паярес (Guillermo Zapata Pallares) - мексикански боксьор, и Йоланда Миранда Манге (Yolanda Miranda Mange)
Близки: Талия (Thalía) – актриса и певица, Ернесто Соди (Ernestina Sodi) – известен писател, Габриела (Gabriela) и Ернестина (Ernestina)
Семейно положението: разведена
Съпруг/а: Хуан Едуардо (Juan Eduardo)
Деца: двама сина – Клаудио и Патрисио

Рейтинг:  7.22  (36 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Лаура Сапата е първата от семейството, която спечелва международна слава с роли в теленовели като „Rosalinda", „Pobre Niña Rica", „Esmeralda" и по-специално „Rosa Salvaje". В теленовелата „Maria Mercedes", тя играе отрицателната роля и е против героинята на сестра си. В света на теленовелите, тя е популярна със своите отрицателни роли.

През 2002 година, Лаура Сапата и сестра и Ернестина са били отвлечени и държани в плен. Тъй като сестра й Талия е омъжена за милионера Томи Мотола, всички са смятали, че похитителите ще поискат откуп за тях. Лаура Сапата е пусната на свобода след 18 гни, а сестра й - след 34 дни. По-късно, Лаура посещава мъжът, който е задържан за нейното отвличане и му прощава. Това се случва само ден, преди той да се самоубие.

След няколко години далеч от светлините на прожекторите, Лаура Сапата се завръща в теленовелите с роля в новелата „Cuidado con el Angel".

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Laura_Zapata