Хуан Пабло Раба (Juan Pablo Raba)

Дата на раждане: 14 Януари 1977 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Богота, Колумбия
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Паула Кинтерос
Височина: 187 см

Рейтинг:  7.20  (293 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Хуан Пабло Раба винаги казва, че неговият живот прилича на живота на номад. И това е така, тъй като той се е снимал не само за RCTV, не само дълго време е живял в Колумбия или Венецуела, но също така се е снимал и в Аржентина и Испания.

В миналото, преди да се посвети изключително на работата в телевизията, Хуан е усвоил други занятия. Например, докато е учил в последния курс за степен бакалавър в Madre Patria, той е бил собственик на бар, а също така е бил управител на ресторант.

Като получава учебна степен, той започва да учи реклама, но разбрал, че това не е нещо, което наистина му харесва. Той изоставя кариерата си за една година и заминал да живее в Аржентина, където се включва към екипажа на платноход. Докато е там, Хуан Пабло се опитва да си изясни какво точно иска да се занимава в живота си. Но се случва нещо, което го кара да определи своето желание. Това събитие е прочитането на книгата “Алхимик”... След това той се връща в Колумбия и продължава кариерата си на модел, която е започнал в тази страна преди няколко години.

Веднъж, Хуан Пабло участва в масовка за канал Caracol de Columbia и в следствие на това го извикват на проби. Резултатът е пълен провал. Но въпреки това те му се доверяват и му казва, че са заинтересовани от него, но ще трябва да учи актьорско майсторство. Въпреки успехите, които постига, Хуан все още е далеч от мисълта да става актьор.

Случайно негова приятелка го моли да й партнира, за да представи един диалог пред признатия колумбийски преподавател Едгар Роман. След края на представянето, преподавателят му казва, че не бива да погубва таланта, който има и тогава Хуан си помислил, че има възможност да стане актьор. След това той премисля всичко добре и решава да отиде на проби и прослушвания. Скоро почувствал, че именно това е нещото, което иска да прави през живота си. След два месеца отново го канят, но този път да изиграе главна роля в една романтична история. След няколко месеца получава друго предложение, този път в известна колумбийска теленовела. По стечение на обстоятелствата, той не успява да вземе участие в този проект, но почти веднага получил известие за това, че ще играе в теленовелата "La reina de Queens". Докато се снима в телевизията, Хуан Пабло работи в театъра в спектакъла "Cronica de una muerte anunciada". Двете работи изисквали от него много време и жертви.

Кариерата му в RCTV

След края на снимките на теленовелата, Хуан получава предложение за работа във Венецуела. Става дума за теленовелата "Viva la Pepa", производство на RCTV, най-важният канал в страната. Без да мисли дълго, той отива на прослушването заедно с актрисата Катрин Корея. След два дни научил, че го очаква ролята на едно от главните действащи лица. Тук той изиграва ролята на Луис Анхел Пердомо, млад успял полицай, страстен и честолюбив. Неговият недостатък е, че е прекалено сериозен и недоверчив. Хуан казва за своя герой: “Много ми харесва този персонаж, толкова благороден човек, в действителност много добър, непорочен, влюбчив, страстен и недодялан, когато харесва някоя жена.”

След приключването на тази теленовела, Хуан Пабло изиграва ролята на Алехандро Рондон в “La Nina de Mis Ojos” заедно със Симон Пестана и Лилибет Морийо в главните роли. Хуан Пабло признава, че много му е харесало да играе с всички актьори и е много удовлетворен и щастлив, че неговата работа е получила признание. Следва участието му в сериала “Моя сладка Валентина”, където се снима заедно с Наталия Страйгнартд.

От близо...

Какво правиш, за да привлечеш вниманието на една жена? - Старая се да бъда колкото се може по-искрен и благороден, и умен.

Идеалът ти за жена. - Тя трябва да е искрена, с любов към живота и към това, което прави, почтителна, благородна, нежна, красива, търпелива и да има способността да прощава и да иска прошка.

Имаш ли платонична любов? - Не.

Първото нещо, което забелязваш в една жена? - Ха-ха-ха...

Най-чувствителната част от тялото ти? - Очите, за света...

Кога ти беше за първи път? - Изгубих девствеността си на 14 години.

Връзка с мъже? - За нищо на света, смятам, че жената е силния пол.

Холивуд? - Всичко с времето си, само трябва да изчакам търпеливо и да бъда настойчив.

Качество и недостатък? - Учтив и нетърпелив.

През 2002 година, на 6 декември, Хуан Пабло Раба се жени за Паула Кинтерос (Paula Quinteros), талантлива журналистка, в Лос Рокес, Венецуела.

По материали на RCTV.