Хосе Торес (José Torres)

Пълно име: Хосе Карачиоло Торес Медина (José Caracciolo Torres Medina)
Месторождение: Валенсия, Венецуела

Рейтинг:  7.50  (10 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Третият от четирима братя, Хосе Торес е прекарал детството си, местейки се от един в друг венецуелски щат. По тази причина е имал трудности с образованието си.

Склонността му към актьорството започва да се изявява някъде около 8-годишна възраст, докато учи в училище и чете поезия, също както е разказвал анекдоти. Той е бил лидер сред своите съученици, когато сформира театрална група. По онова време той усеща и призвание за служба на Бог.

През 1949 година започва да учи пеене, по което се увлича, въпреки че не спира да се занимава с театър. През 1952 година той завършва курс по театрална подготовка, организиран от Министерството на образованието.

Когато започва да работи за Venevision заедно със свои приятели, компанията се превръща във втори дом в артистичната му кариера. През 1959 година той решава да напусне телевизията и да замине в Италия. Там той учи в театралната академия „Пиетро Шароф" и в „Студио ди Рома". Участва в различни театрални постановки и става един от основателите на „Група на Новия Свят", с която посещават различни страни.

По време на престоя си в Европа, Хосе Торес участва в снимките на филми в Италия, Испания, Югославия и Гърция.

През 1962 година се завръща в родината си и отново започва да се снима в драматични продукции, сред които са „La mujer prohibida", „La loba" и др. През 1995 година се връща да работи във Venevision и се снима в теленовелата „KaIna".

Персонажът, който най-много харесва е Такупай. След тази роля, той три години се оттегля от телевизионния екран. Хосе Торес си е мислел, че за това време хората са го забравили, но не е така. Когато хората го срещнат на улицата, го наричат с името на този персонаж.

Живее в Гуаира, където има ресторант „La Chocita de Tacupay", в който работи със съпругата си. Този голям актьор се надява, че денят, в който реши да се оттегли от актьорството, ще може да играе в постановката „Лебедова песен" по Шекспир, с която е започнал кариерата си.

Източник: www.venevision.net