Хорхе Ерера (Jorge Herrera)

Месторождение: Кали, Колумбия

Рейтинг:  7.19  (16 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дата на раждане: 4 юли.

Хорхе Ерера се превръща в актьор след като завършва Instituto Departamental de Bellas Artes del Valle. В продължение на четиринадесет години е част от групата по експериментален театър в Кали.

Основава и ръководи театрални групи, като „La Máscara" и „La Otra Escena" в Кали и „Grupo Gesto" в Богота. Работи като преподавател в националната школа по драматични изкуства в Богота (Escuela Nacional de Arte Dramático). Освен това работи като преподавател в националния университет.

Хорхе Ерера се е снима за големия екран. От ролите, които е изиграл, най-голяма популярност му носи ролята на Ермес Пинсон, бащата на Бети от теленовелата „Грозната Бети". Актьорът споделя, че дори сега, след толкова години, хората го асоциират с този персонаж.

Когато го питат за хобитата му, той през смях казва, че обича да чете и трансформира апартаменти. И не само променя декорацията, но също така премахва и добавя стени.

Относно актьорската си работа, той споделя, че няма никакъв трик за концентрация - това се постига с времето и натрупания опит.

Този актьор, освен като театрален режисьор, пише сценарии, пее и създава песни и музика... Дори издава музикален диск.