Иван Гонсалес (Iván González)

Пълно име: Хайро Иван Гонсалес Саинс де лос Терерос (Jairo Iván González Sáinz de los Terreros)
Дата на раждане: 17 Февруари 1973 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Мадрид, Испания
Родители: Хайро (Jairo) – аржентински певец
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Сесилия Стола (Cecilia Stola) от 1 юли 2006 година
Височина: 170 см

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Иван Гонслаес е испански актьор и режисьор.

Роден в Мадрид, Иван е живял там до 7-годишна възраст, след което често се мести между Мадрид и Париж, а от време на време и в Буенос Айрес.

От дете се появява по сцените, като първото му призвание е балета, но сериозна травма му попречва да се занимава с танците. Не след дълго време, той открива театъра – в колежа в Лайл, Франция, участва в театрална група. По-късно няма никакви съмнения какво иска да учи – актьорство.

Първата му професионална работа е под ръководството на Хорхе Лавели (Jorge Lavelli) е пиесата „Valle Inclan“. След това се включва в различни театрални групи в няколко европейски града.

След като завършва образованието си във Франция, Иван изпитва любопитство да опознае Аржентина, родината на баща му, която му е позната само от преувеличени политически репортажи и артисти, приятели на родителите му.

Това, което е трябвало да бъде няколкомесечно посещение, се превръща в 8-годишен период, през който той работи в телевизията, театъра и киното.

През 2000 година, Иван решава да се върне в родината си, за да довърши образованието си в известната школа на Хуан Карлос Кораса (Juan Carlos Corazza).

През 2003 година се връща в Аржентина и продължава своята кариера. Освен, че се снима в телевизията, той посещава различни семинари на брилянтния Фернандо Пиернас (Fernando Piernas).

През септември 2005 година се премества в Париж – градът, в който започва кариерата му и където живее със съпругата си.

През 2009 година, Иван се връща в Буенос Айрес. Докато е в Аржентина, той посещава Уругвай, където се снима в „Terra Ribelle: Il nuovo mundo“ - италиански сериал на Rai Uno.

Във филмографията на актьора са изброени само телевизионните проекти, в които се е снимал. 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Iván_González