Гай Екер (Guy Ecker)

Пълно име: Гай Фредерик Екер (Guy Frederick Ecker)
Дата на раждане: 9 Февруари 1959 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Сао Пауло, Бразилия
Семейно положението: женен за втори път
Съпруг/а: първа съпруга: Ния Пийпълс (Nia Peeples); Естела Саинц (Estela Sainz)
Деца: син Лиам (2001) и дъщеря София (2003). Има още един син, Джон Майкъл, роден през 1983 година, за чието съществуване е разбрал едва през 2001 г.
Височина: 182 см

Рейтинг:  7.11  (90 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Гай Екер е трето от петте деца на Марион и Боб Екер. Бащата на Гай е бил бизнесмен от Уисконсин, който е бил очарован от Южна Америка. Работата му с различни мулти-национални компании му позволява да изживее своята страст, работейки не само в Бразилия, но и в Колумбия, Венецуела и Мексико. В действителност, брата и сестрите на Гай са родени в Южна Америка.

Като дете, Гай се изявява в различни игри и шоу-програми за таланти, печелейки първите си почитатели. Учителите му винаги са казвали, че от много малък Гай има уникално излъчване.

Гай се премества в САЩ за първи път след средното училище, за да постъпи в Тексаския университет в Остин. До завършването му като специалист по международен бизнес, той работи различни неща, за да се издържа: продавач на хамбургери, преподавател по бални танци, треньор на коне в ранчо. След завършването си, той остава в ранчото Тексана и там среща Ния. Тя е била красива млада актриса и танцьорка, която е мечтаела за славата. Те се влюбват и Гай я последва в Холивуд. Там те се женят, но живеят заедно много кратко. Изведнъж, Гай се оказва разведе и сам в Калифорния. Но вече е открил своята страст - актьорството.

Още веднъж Гай работи различни работи: продава спортна екипировка, преподава езици и като всички начинаещи актьори в Холивуд, сервира по заведения. Случайно попада в актьорския състав на ниско-бюджетен филм. Гай Екер е просто още един мечтател.

Както може да се очаква, той решава да се върне в Южна Америка. Казват му, че неговия англо-саксонски произход и име не са много удачни. Дори му предлагат да си смени името, но Гай настоява и скоро се появява по реклами, насочени към нарастващия латиноамерикански пазар в САЩ. Той използва и това, което е научил в университета. Основава компания „ГайВота“ („Guyvota“), която транслира и дублира филми за латиноамериканския пазар. В началото на тази млада компания, Гай прекарва много часове в звукозаписното студио. Така става, че чрез компанията си, Гай прави първия пробив. Един от актьорите, които е наел за запис на сесиите, съобщава на Гай, че в Колумбия търсят актьор, който да изиграе историческата личност Гео Вон Ленгерке (Geo Von Lengerke). Гай изпраща свой запис, но смята, че няма да стане нищо и заминава на почивка на Бахамите. Но, когато пристига в хотела, Гай получава бележка, че е одобрен за ролята на Гео Вон Ленгерке и трябва да отиде за началото на снимките на „La Otra Raya del Tigre“ в RCN, Колумбия, до две седмици. Това е ролята, която ще промени съдбата на Гай. След това е включен в друг проект - „Cofe con aroma de mujer“. Гай печели три награди за ролята си като Себастиан Вайехо в тази новела. Скоро Гай започва да получава предложения от други страни.

Източник: www.imdb.com