Фернандо Колунга (Fernando Colunga)

Пълно име: Фернандо Колунга Оливарес (Fernando Colunga Olivares)
Дата на раждане: 3 Март 1966 г.
Зодия: Риби
Месторождение: Мексико, Мексико
Височина: 187 см

Рейтинг:  7.42  (191 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Фернандо Колунга – не пие, не пуши, не употребява наркотици и въобще води много здравословен начин на живот. Постоянно ходи в спортната зала, плува в басейн, играе голф, а също така съблюдава някои диети. Той не е женен, но мечтае да създаде семейство, да има две деца... През 2000 година женската половина на Мексико го определя като най-привлекателния мъж.

Пълното му име е Фернандо Колунга Оливарес. Роден е в Мексико, столицата на Мексико. Роден е на 3 март 1966 година, зодия риби. Висок е 187 и тежи 85 кг. Обича да хапва пица с бекон. Любимият му цвят е син. Има две кучета – Макс и Тиара. Неговата страст: състезателните коли. Достойнствата му са, че не пие, не пуши и ненавижда наркотиците. Самоопределя се като романтична личност.

Фернандо е единственото дете на своите родители Фернандо Колунга и Мария Оливарес и през цялото си детство се радва на цялото им внимание.

“Моето детство беше един безкраен празник, на който имаше двама поканени: моите родители.” – споделя Фернандо. С тях е обиколил всички плажове на Мексико.

Фернандо казва, че никога не е бил най-добрия – нито в училище, нито в университета, където е учил за инженер, нито когато е работил като барман. Винаги е бил един от добрите. Той е полагал много усилия, а баща му го е възпитал на дисциплина.

Фернандо никога не е работил по професията си, но още от началото на 90-те години, още в университета, са му повтаряли, че прилича на актьор. На шега отива на прослушване и е приет в образователния център към Телевиса.

Отначало Фернандо е само дубльор, а после му предлагат малки роли в различни сериали. Истинският му успех идва след главната му роля в теленовелата “Maria la del Barrio”, където партнира на Талия. От този момент мексиканските продуценти решават, че ако Талия отново реши да се снима в сериал, най-вероятния й партньор ще е Фернандо... Но все още не са се снимали в друг филм заедно.

След тази идват и други роли, дори по-успешни. Няма да преувеличим, че болшинството от теленовели, в които се снима след това, стават много известни не само в родината Мексико, но и в чужбина: “Есмералда” с Летисия Калдерон, “Узурпаторката” с Габриел Спаник и т.н. Трябва се обърне специално внимание на сериала “Узурпаторката”, защото той е продаде в над 110 страни по света и става една от най-успешните теленовели в историята на компанията Телевиса.

Наред със снимките си в сериали, Фернандо се снима и във филми, а също така не забравя и театъра – неговата страст.

Независимо, че има 11 години кариера на актьор, истинското признание идва през 2001 година, когато получава най-важната награда в Мексико “TV y Novelas” в категорията “Най-добър актьор” за сериала “Abrazame muy fuerte”.

От всички роли, които е изиграл в сериалите, киното и театъра, най-любимия му характер е на Карлос Даниел Брачо (от “Узурпаторката”).

На въпроса на журналистите как приема да се целува пред камера, той отговаря, че това е просто поза и не означава нищо...

Но има случай, когато тези целувки означават нещо – когато играе с Талия в “Maria la del Barrio”. По време на снимките през 1996 година се заражда роман между него и Талия, продължил година и половина. “Нашите отношения бяха незабравими и вярвам, че хармонията, която съществуваше между нас се предаде и на екрана. Нямаше нужда да играем, защото всички чувства съществуваха на истина.” – казва Фернандо.

Те се разделят като приятели, без да си кажат нито една лоша дума. Талия сега е омъжена, а Фернандо... Фернандо не престава да носи медальона, който тя му е подарила навремето и не спира да търси идеалната за брак: “Търся, защото наистина искам да създам семейство. Вярвам във вечния брак. Търся жена, която да ме разбира и уважава. Жена, която ще бъде МОЯ.”

И така, каква трябва да е девойката, която би му харесала; : “Длъжен съм да призная, че Талия е именно този тип жена, който харесва – тактична, симпатична, миля и весела.”

Фернандо не пие и не пуши, води пропаганда за свят без наркотици и спиртни напитки, а също така участва и в програми за подпомагане на деца, оказали се в трудна житейска ситуация. Той постоянно се занимава със спорт и стои на диети. Какво още? Той обича моторите, но най-голямата му страст са състезателните коли. Първата си кола е купил с парите, които е заработил като барман.

Като човек, запален по спорта Фернандо казва: “Тяло и разум вървят ръка за ръка и вярвам, че трябва да се грижим за тях.”, “Нашето тяло е като машина и ние трябва да я използваме 100%”...