Фернандо Карийо (Fernando Carrillo)

Пълно име: Фернандо Карийо Росели (Fernando Carrillo Roselli)
Дата на раждане: 6 Януари 1966 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Маракайбо, Сулия, Венецуела
Близки: братя Мануел, Луис Емилио, Конрадо, Селесфоро и сестри Ромула, Беатрис и Кристина
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Катерин Фулоп
Височина: 183 см

Рейтинг:  7.45  (95 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Семейството му се мести в Лондон през 1975, когато Фернандо е още дете. През 1982 той се връща във Венецуела, за да учи в колеж. Посещава различни актьорски курсове и учи актьорско майсторство в Академията за сценични науки.

През 1986 той играе една от главните роли в сериала “La dama de rosa” (“Дамата в Розово”) и с тази роля печели награда за най-добър млад актьор. Фернандо постига огромен успех във Венецуела, като играе главните роли в някой от най известните венецуелски сериали.

През 1997 година се мести в Мексико и подписва договор с Телевиса. Същата година изиграва главната роля в сериала “Maria Isabel” (“Мария Исабел”), където му партнира Адела Нориега. През 1999 се снима в “Rosalinda” (“Росалинда”), заедно с Талия, а през 2000 е пред камерите с Лаура Флорес в сериала “Siempre te amare” (“Винаги ще те Обичам”). Тези три роли го превръщат в един от най-известните мъже в Латинска Америка.

След “Siempere te amare” (“Винаги ще те Обичам”) Фернандо се насочва към Съединените Щати и през 2001 година участва в сериала “Ponderosa” продуциран от Бет Съливън.