Едуардо Серано (Eduardo Serrano)

Пълно име: Андрес Едуардо Серано Асеведо (Andrés Eduardo Serrano Acevedo)
Дата на раждане: 20 Ноември 1940 г.
Зодия: Скорпион
Месторождение: Каракас, Венецуела
Семейно положението: женен с два развода
Съпруг/а: първа – Мирта Перес (Mirtha Pérez), втора – Кармен Хулия Алварес (Carmen Julia Álvarez) от 1968 до 1975 година и настояща – Айди Веласкес (Haidy Velásquez) от 1995 година
Деца: Магали Андреина, Мигел Едуардо и Леонардо Андрес

Рейтинг:  7.86  (22 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Този актьор-ветеран е популярен с кариерата си във венецуелската телевизия, театър и кино. Едуардо Серано спечелва международна слава с ролята си на порочния Рохелио Вивас от теленовелата „Чудото на Хуана".

На 14-годишна възраст, Едуардо изоставя своето актьорско образование и дебютира в театъра. През 1965 година участва в телевизионния сериал „La criada malcriada" и през същата година се снима първата си теленовела „La tirana".

През 80-те години дебютира във филма „Cangrejo II" (1984 г.)

Сред продукциите, в които е работил Едуардо Серано, най-запомняща е теленовелата „Emilia" по сценарий на Делия Фиайо. Тази теленовела се превръща в безспорен успех сред зрителите и бележи успешната кариера на актьора и с това, че негова партньорка е бившата Мис Венецуела от 1976 година, Елуис Пераса, превръщайки ги в една от най-популярните двойки от теленовелите.

През 2004 година Едуардо Серано сключва договор с компанията Telemundo, Маями, САЩ. Същата година се снима в теленовелата „Anita no te rajes", в която отново се снима с Елуис Пераса. Докато работи за Telemundo, актьорът получава награда за 34-години актьорска кариера. Две години по-късно, той се връща във Венецуела и се снима отново за RCTV - теленовелата „El desprecio". През 2008 година се включва в проект на Venevision International „Pobre millonaria".

Източник: www.novebox.com