Диана Франко (Diana Franco)

Дата на раждане: 31 Август 1966 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Кали, Колумбия
Височина: 170 см

Рейтинг:  7.73  (11 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Диана Франко е колумбийска актриса и модел. През 1982 година, семейството ѝ имигрира в САЩ и се премества в Ню Йорк-сити, където тя живее и учи седем години. От съвсем малка, Диана винаги е знаела, че иска да стане актриса и след като завършва гимназия, тя се подготвя да постигне мечтата и. След като участва в национално телевизионно състезание, през 1988 година, Диана е коронована като Miss Colombia USA. Това е само началото на кариерата ѝ пред обективите.

Франко става модел в реклами – лицето ѝ се появява по кориците на списания като испанския вариант на „Cosmopolitan“. През 1992 година Диана участва в испанската версия на „Star Searsh“, където, още веднъж, печели първо място. По-късно същата година, „Cover Girl Make-Up“ я избират за едно от лицата на тяхната първа телевизионина кампания на испаноезичния пазар. След като пътува и работи на различни места по света като Тайпе, Истанбул и Хонг Конг, Диана решава да е установи в САЩ, за да се посвети изцяло на актьорка кариера, но на майчин език. Този път тя избира за свой град Маями.

Нейните способности в областта на комедията много скоро са открити и е наета за седмичната комедия „Sálvese quien pueda“, излъчена по Telemndo Network. През 1995 година, Диана става водеща на най-гледаното седмично шоу „Caliente“ по Univision Network. Това предаване дава възможност на Диана да е по-близо до младежката аудитория.

Следващите години, Диана участва в различни популярни шоу-програми като водеща.

През 1999 година, списанието „People“ в Испания класира Диана сред 25-те най-красиви хора наред със Салма Хайек и Рики Мартин.

Въпреки натоварената си програма, Диана намира време и за актьорство. Наета е за ролята на Силвияи в сериалал „Safe Harbor“, а през 2002 година пътува до родната си Колумбия, за да изиграе ролята на Сандра в теленовелата „El Precio del Silencio“. Нетърпелива да направи филм и да доразвие таланта си, Диана напуска Маями и се премества в Лос Анджелис. През 2006 година Франко получава възможността да участва във филма „Marring God“, който е с много внимателно подбран актьорски състав.

През последните години се снима в няколко хитови теленовели, сред които са „Чужди грехове“ и „Лицето на другата“.

Източник: www.dianafranco.com