Давид Жуниор (David Junior)

Дата на раждане: 8 Декември 1985 г.
Зодия: Стрелец
Месторождение: Нова Игуасу, Рио де Жанейро, Бразилия
Близки: сестра – Лидиане (Lidiane)
Семейно положението: женен.
Съпруг/а: Камила Коимбра (Camila Coimbra), инженер, от 2011 година

Рейтинг:  10.00  (2 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Давид Жуниор е бразилски актьор.
 
Започва да учи театър на 22-годишна възраст и през 2016 година, след прослушване, получава ролята на роба Савиано в новелата на Глобо „Жоакина, Дона революция“ („Liberdade, Liberdade“). Участието в драмата предизвиква вълнения, когато трябва да изпълни секс сцена с Дионизия, изиграна от Маите Проенса. С тази сцена, за които е трябвало да изгледа доста секс касети, работата му става популярна в социалните мрежи и вече не остава неразпознат по улиците.
 
Освен кариерата на актьор, той се изявява като модел, продавач в магазин и е работил в банка. Преди участието в „Жоакина, Дона революция“, Давид има участие в няколко сериали и теленовели на Глобо.
 
Давид все още работи и със сестра си Лидиане в компанията Обокен.
 
През 2016 година участва в театралната постановка „Online” - комедия на Пауло Густаво (Paulo Gustavo). През същата година участва във филма „Canastra Suja“, където си партнира с Бианка Бин (Bianca Bin), Педро Нерсесиан (Pedro Nercessian) и Адриана Естевес (Adriana Esteves).
 
През 2017 година, актьорът участва в клипа „Vem Que Eu Tô Querendo“ на певицата Lexa. През същата година получава ролята на Дом в новелата „Горещи пари“.

Източник: https://www.purepeople.com.br/ , https://en.wikipedia.org/wiki/David_Junior_(actor)