Дана Паола (Danna Paola)

Пълно име: Дана Паола Ривера Мунгия (Danna Paola Rivera Munguía)
Дата на раждане: 23 Юни 1995 г.
Зодия: Рак
Месторождение: Мексико сити, Мексико
Родители: Патрисия Мунгия (Patricia Munguía) и Хуан Хосе Ривера (Juan José Rivera) – певец
Близки: сестра - Ваня
Височина: 160 см

Рейтинг:  10.00  (8 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дана Паола е мексиканска актриса и певица. От съвсем малка обича да си играе като певица и актриса. През 1999 година при обявено прослушване за талантливи деца за участие за детската програма „Plaza Sésamo“ и майка ѝ решава да заведе Дана Паола и сестра ѝ Ваня. И двете са включени в програмата.

През 2001 година получава шанса да изиграе първата си роля в телевизията благодарение на Роси Окампо (Rosy Ocampo) – коледната история „Rayito de luz“. Същата година, на шестгодишна възраст, участва в първата си теленовела – детската история за Мария Белен. Всички остават впечатление от играта ѝ и е номинирана от „El Heraldo“ за откритие на годината. Теленовелата има голям успех в повече от 19 страни, а в Бразилия дори пускат кукла с лика ѝ.

След успеха на тази теленовела, от Universal Music откриват таланта ѝ като певица и ѝ помагат да запише първия си диск – „Mi globo azul“.

Освен в теленовели, Дана Паола се изявява и като водеща на различни телевизионни програми. Играе в театрални пиеси и мюзикъли.

Талантът на Дана Паола е всепризнат – получила е награди както за актьорските, така и за музикалните си изпълнения.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Danna_Paola