Дана Гарсия (Danna García)

Пълно име: Дана Мария Гарсия Осуна (Danna Maria Garcia Osuna)
Дата на раждане: 4 Февруари 1978 г.
Зодия: Водолей
Месторождение: Богота, Колумбия
Родители: майка - Клаудия Осуна (Claudia Osuna), известна колумбийска певица.
Близки: брат и сестра
Деца: син Данте, 8 юли 2017 година, от връзката ѝ с Иван Гонсалес (Iván González) - испански писател
Височина: 155 см

Рейтинг:  7.67  (990 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Дана Гарсия е колумбийска актриса.

Дана Гарсия играе пред камерите и е израснала пред милиони телевизионни зрители в родната й Колумбия. Страстна в играта си, жизнерадостна и с изразени човешки качества, Дана е известна с това, че винаги се старае да направи нещата по най-добрия начин. Младата актриса започва своята кариера на 4 години и след този момент, лицето й не спира да се появява пред милиони зрители по цял свят.

След като изиграва ролята на Марсела Вайехо в теленовелата „Cafe con Aroma de Mujer“ („Кафе с аромат на жена“), един от неоспоримите успехи в началото на кариерата й, Дана става световно известна. Със своето излъчване, непринуденост, професионализъм и талант, тя бързо става популярна в страните от Латинска Америка, САЩ, Испания, Италия, дори и в Япония.

Дъщеря на известната през 60-те години на XX век Клаудия Осуна, тя започва да се снима в телевизионни реклами и на седем години започва да се снима в сериала „Imaginate“, „Tantaas cosas“ и „Queridos“. Следват роли в теленовели като „Al final del Arcoires“, „Azucar“ и др.

През 1996 година Дана е първата колумбийска актриса, която се снима в мексиканска теленовела и това е теленовелата „Al norte del corazon“ на ТВ-Ацтека. След това тя се завръща в родната Колумбия, за да изиграе ролята на София в теленовелата „Жестока любов“ („Perro amor“), с която спечелва любовта на публиката, няколко награди и номинации. Дана, вечната мексиканска любимка, се завръща след две години и снима отново за ТВ-Ацтека в новелата „Hablame de amor“. След края на снимките, тя пътува до Ню Йорк, за да учи актьорско майсторство. След няколко месеца тя приема предложението на Fonovideo и се снима в теленовелата „Отмъщението“ („La revancha“), в която играе ролята на Соледад в компанията на международно известни актьори.

Идва ред и на незабравимите главни роли. Изиграва ролята на Норма Елисондо в световния хит „Трима братя, три сестри“ („Pasion de gavilanes“). Това е ролята, която я налага като една от най-добрите актриси.

Кариерата на Дана Гарсия продължава с успешни роли, които я налагат като невероятна и неповторима актриса.