Даниел Ендлер (Daniel Hendler)

Дата на раждане: 3 Януари 1976 г.
Зодия: Козирог
Месторождение: Монтевидео, Уругрвай
Семейно положението: женен
Съпруг/а: Ана Катц (Ana Katz) от 2008 година
Деца: дъщеря - Елена

Рейтинг:  10.00  (1 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Даниел Ендлер е уругвайски актьор от киното, театъра и телевизията, който е изградил по-голяма част от кариерата си в Аржентина, където се е установил.

Като дете, Даниел е обичал да играе баскетбол и футбол. На 13-годишна възраст е посещавал курсове по пантомима, но много бързо е изгубил интереса си към това изкуство. На 14 години се насочва към театъра, където играе с няколко приятели и дебютира в постановката „La Gaviota“.

През 1994 година, заедно със свои приятели създава колективен театър „Acapara el 522“. Още тогава започва да се явява на различни конкурси и да печели награди. Малко по малко се увлича в театъра и започва да се изявява не само като актьор, но и като сценарист и режисьор.

Прекъсва кариерата си почти за пет години, когато учи във Факултета по Архитектура. Успоредно с това е помощник във Факултета по Драматични изкуства в Universidad Católica de Montevideo. Първо е искал да стане актьор, а след това музикант, архитект също е бил опция за него, но накрая е решил да се отдаде изцяло на актьорството.

Въпреки че живее и работи в Аржентина, той не е приел аржентинско гражданство. Освен това, той продължава да работи и в Монтевидео, докато семейството му – съпругата и дъщеря му, живеят постоянно в Буенос Айрес.

Във филмографията на актьора са описани само телевизионните проекти, в които е участвал.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Daniel_Hendler