Карлос Мата (Carlos Mata)

Пълно име: Карлос Мата Ирутиса (Carlos Mata Iturriza)
Дата на раждане: 28 Август 1952 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Валенсия, Испания
Близки: шест братя и сестри
Семейно положението: разведен
Съпруг/а: Марлене Меседа (Marlene Maceda) от 1986 година до 2002 година
Деца: трима сина – Карлос Хавиер, Кристиан и Сантяго

Рейтинг:  6.58  (33 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Вторият в семейството! 

Карлос Мата е венецуеласки актьор, певец и композитор. Карлос е второто от седем деца в семейството. Учил е в колеж във Валенсия, Испания, и е бил добър ученик, с особено високи резултати по математика. Обучението в колежа му дава много добри знания за изкуството - живопис, рисуване и музика. Карлос се е учил да свири на цигулка.

Книгите и историята са се превърнали в страст за него. Баща му е бил инженер-механик в една компания, а дядо му е бил специалист в нефтодобива и нефтопреработката, но по-късно е станал мениджър в компанията „Ford". Майката на Карлос е умряла, когато той е бил на тринадесет години. Това е повратен момент в живота му и точно по това време се отдава на книгите и историята. С удоволствие е чел Александър Дюма, Жул Верн, Емилио Салгари и Марк Твен. Цялото детство на Карлос е било изпълнено с фантазии, свързани с описаните в тези книги истории и преди Карлос да реши да стане актьор, минава много време и опитва много неща.

Брат му Мики е бил женен пет години за актрисата и телевизионната водеща от Венецуела, родена в Испания, Ивон Рейес.

Архитект или актьор?!

На седемнадесет години Карлос пристига в Каракас за началото на обучението и кариерата си като архитект. Той става добър студент, пише дисертация. Утвърждават негови проекти за две сгради, пет къщи и вътрешна архитектура на няколко банки. Но Карлос не губи повече време и се насочва към театъра и телевизията.

Карлос Мата се подготвя много добре за актьор, посещава различни курсове по актьорско майсторство, солфеж и пеене.

Няколко участия във филми, десетки пиеси и малки роли в киноромани. Всичко това продължава до първата му роля в теленовела през 1985 година - „Кристал" заедно с Жанет Родригес. Тази теленовела е много важна не само за кариерата му, но и поради факта, че тогава се запознава с бъдещата си съпруга и майката на трите му деца, Марлен Маседа. Следват няколко успешни роли, но теленовелата „Pasión de Teresa" се оказва огромен провал, което подтиква Карлос да се отдаде на кариерата на певец.

Триумф в Испания!

През 1990 година по испанската телевизия се показват няколко теленовели, които имат голям успех. Карлос Мата се радва на голяма популярност. Есента на 1990 година Карлос представя своето предаване по испанската телевизия, сътрудничи с радио-програми. А през лятото на 1991 година тръгва на горе кариерата на Карлос и като певец.

Преди няколко години, Карлос Мата изоставя своята кариера с намерението да спаси брака си. Но накрая все пак се развежда и се връща към работата си. Сега той отново преживява възход, популярност и е предпочитан актьор за теленовели.

„Жените са много по-странни създания от зелено куче" - въздъхва актьора. Той разказва открито за проблемите в семейството си. Съпругата му го е обвинявала в това, че я принуждава да живее в самолети, не я подкрепя и винаги й се налагало да го следва. Накрая той решава, че бракът и семейството са по-важни и изоставя всичко. Неговият мениджър не спирал да го търси дълго време, но той не се отказал от намерението си. Все пак признава, че разводът е бил за добро, а и децата им са големи и имат собствен живот.

Карлос Мата признава, че много се е привързал към Аржентина, където се е родил и втория му син. Актьорът споделя, че често сънува, че се разхожда в Буенос Айрес, а когато се събуди му се иска да плаче. Времето, прекарано в Аржентина заедно със семейството му, му навява много хубави спомени. Настоява, че човек не може да не обикне град, в който приятелите се целуват, прегръщат, споделят живота си и заедно пеят и танцуват танго.

Карлос разказва, че след развода си се е чувствал като мъртъв. Не е имал никакви връзки с жени. А когато отново погледнал с желание жените, разбрал, че се е излекувал. Но няма никакво намерение да се подлага на същото. Споделя, че е имал сериозна връзка с жена, 27 години по-млада от него. Но е преустановил отношенията, защото си е дал сметка, че в един момент тя ще поиска деца. И не, че той не иска, но вече си има три.

За синовете си разказва, че са в прекрасни отношения. Цялата любов, която някога е изпитвал към майка им, сега 100% е за тях. Единствената утеха по време на развода са били те, те са го карали да живее и да продължи напред. Сега не може да издържи и седмица без да ги види.

Източник: www.teleserial.com