Карлос Монтия (Carlos Montilla)

Пълно име: Карлос Грегорио Монтия Санчес (Carlos Gregorio Montilla Sánchez)
Дата на раждане: 21 Август 1965 г.
Зодия: Лъв
Месторождение: Каракас, Венецуела
Деца: двама сина

Рейтинг:  7.05  (66 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Карлос Монтия разчита на една пълна подготовка като актьор не само във Венецуела, но и в чужбина. Започва да учи счетоводство, но се оставя да бъде привлечен от Teatro Universario. Там открива че актьорството е голямата му страст. Решава да усвои професията в “Pacific Lutheran University” във Вашингтон (САЩ). По-късно посвещава две години от живота си да усъвършенства наученото в училището за драматично изкуство “Arte de Venezuela”.

Театър и Кино

- Участвал е в различни театрални постановки като “Caracas, Urgente”(“За Каракас, Спешно”), “Donde come uno, comen dos” (“Където се храни един, се хранят и двама”) и “Purisima” (“Изключително Чиста”).

- Също така се изявява и във Венецуелското кино, особено в два филма, които се превръщат в истински касови хитове: “La Mujer de Fuego”(Огнената Жена”) и “La Oveja Negra” (“Черната Овца”).

- "La Magica aventura de Oscar", (2000), в ролята на бащата на Оскар

Певчески изяви

Освен на актьорството, Карлос Монтия се посвещава и на музиката. Записва първия си диск под името “De Ahora en Adelante” (“От сега Нататък”). Една от песните от този албум, озаглавена “Loba Herida”, става саундтрак към сериала със същото име. Дискът му става златен в Испания, държава, където както песента към теленовелата така и самата новела печелят публиката.

По-късно записва втория си албум, някои от песните в който, са избрани да озвучат сериала “Sirena”. След това изпълнява и песента към теленовелата “Aunque me cueste la vida” (“Дори да ми струва живота”).

Мечтата за Холивуд

Актьорът реализира мечтата си да прави кариера в САЩ, Холивуд. За това се установява в Лос Анджелис за близо две години, с мисълта да се усъвърешнства като актьор и в същото време да влезе в света на кино индустрията.

Изиграва главната роля в продукцията “Blue” (“Синьо”) и участва като гост-актьор в популярния американски сериал “El Centinela”. Благодарение на това значимо участие, той става един от основните претендентите за главната роля в известния филм “Маската на Зоро”.

Също така сключва договор с компанията на Арон Спелинг, производител на сериали като “Бевърли Хилс”, “Династия” и “Далас”.

Награди

- Наградата Municipal del Cine в категорията “Най- добър Актьор в Киното”1988 за филма “La Oveja Negra” (“Черната овца”).

- Наградата Mara de Oro като “Най- добър Актьор в Теленовела”1990 за ролята си в “Carmen Querida”.

- Наградите Casa del Artista и Mara de Oro , в категорията “Най- добър Актьор в Теленовела” 1992 за ролята си в “La Loba Herida”.

Карлос Монтия се завърна на снимачната площадка на RCTV като главен герой в теленовелата “Trapos Intimos” заедно с Марлене де Андраде в оригиналната история на Валентина Парага. Ето какви са очакванията му по отношение на проекта: “Trapos Intimos е сериалът, който очаквах от доста време. Предишните ми герои се лутаха между драмата и романтиката по екстремен начин. Сега чувствам, че съм в добри ръце, включително работя с режисьора Луис Мансо, който също прави много добре хумор.”

В интимен план

Платоничната му любов е ... Мишел Фаифър.

Възхищава се от музиката на ... Бийтълс и Марая Кери.

Обожава да ... танцува, въпреки че няма навика да посещава много партита.

Има две деца – Луис Карлос и Даниел Енрике: “Аз съм един помагащ баща, сменям им кърпичките, приготвям им бибероните, играя си с тях и се наслаждавам на това много”.

Бори се за ... честността, справедливостта, истината на всяка цена, но преди всичко за съпругата си, двете си деца и другите му любими същества.

Най-голямата му слабост е ... че е много сантиментален.

Първото което вижда в една жена е ... Излъчването, краката от колената на долу. След това очите и всичко останало.

Най-големия му недостатък е ... че е голям перфекционист.

Най-голямото му качество е ... че е много борбен и упорит.

Превод: Валентина