Браулио Кастийо мл. (Braulio Castillo Jr.)

Дата на раждане: 30 Август 1958 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Сан Хуан, Пуерто Рико
Родители: Браулио Кастийо (Braulio Castillo) – актьор
Близки: Хорхе Кастийо (Jorge Castillo) - телевизионен и театрален актьор
Семейно положението: женен
Деца: Браулио Рафаел, Дамян Антонио и Фабиана Инес

Рейтинг:  7.75  (4 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Браулио Кастийо мл. е пуерторикански радио водещ, актьор и церемониал-майстор.

За кратко време през 70-те години на ХХ век той става първият известен в Пуерто Рико новинар от телевизията за канал 11 на WKBM-TV, сега Univision O&O WLII.

Кастийо печели национална слава през 1984 година след участието си в теленовелата „Coralito“, в която си партнира с актьори като Салвадор Пинеда (Salvador Pineda) и Сули Диас (Sully Diaz). Най-голяма популярност печели сред младежите. След това той се снима в различни теленовли в Мексико, Перу и Венецуела. През 90-те години се връща в родината си и участва в няколко телевизионни проекта, с които засилва още повече славата си сред сънародниците си. Следват участия в Колумбия.

Освен като актьор, Браулио Кастийо става популярен и с участията си мюзикъли, а също така и с неповторимите си изяви като танцьор на сцената. Води радио предавания и играе на театрална сцена.

След около десетгодишно прекъсване, актьорът продължава с кариерата си на актьор, защото това е професията, която му е присърце (по неговите собствени думи). Последните години, работи и живее в Маями, САЩ. Семейството му продължава да живее в Пуерто Рико, където той при възможност се връща, за да бъде с близките си.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Braulio_Castillo,_hijo