Андрея Ноли (Andrea Noli)

Пълно име: Андрея Габриела Нили Костантинеску (Andrea Gabriela Noli Costantinescu)
Дата на раждане: 25 Август 1972 г.
Зодия: Дева
Месторождение: Париж, Франция
Родители: Даниел Ноли (Daniel Noli) и Олга Константинеску (Olga Costantinescu) - музиканти
Деца: дъщеря – Валентина (септември 2006 г.) от връзката й с Хорхе Салинас (Jorge Salinas)

Рейтинг:  8.56  (9 гласа)

влезте или се регистрирайте за да гласувате

Андрея Ноли е мексиканска актриса. Баща й, Даниел Ноли, по произход уругваец, е известен пианист, а майка й, Олга Константинеску е румънка по произход. Андрея е пътувала много заради работата на родителите си. Установява се в Мексико на двегодишна възраст. След това родителите й се развеждат – баща й остава в Мексико, а Андрея пътува по света с майка си, която работи като музикант.

На 15 години, Андрея и майка й живеят в Гърция, където Андрея започва да учи актьорство при Настасия Папатанасиоу (Nastasia Papathanassiou). След това заминават за Аржентина, където Андрея започва да работи като модел. Почти 19-годишна, Андрея спира с пътуванията и заедно с майка си се установява Мексико за постоянно.

През 1991 година, тя работи като модел в Мексико и благодарение на това, тя влиза в канал Televisa, включвайки се в групата „Garibaldi“, но не се задържа дълго там – Луис де Яно (Luis de Llano) я кани да се включи в музикалната група „Las Tropicosas“. На 21-годишна възраст напуска групата, за да започне да изучава актьорство при Серхио Хименес (Sergio Jiménez).

След като няколко години се снима за канал Televisa, тя решава да посети САЩ, където посещава курсове по актьорско майсторство. При завръщането си в Мексико, Андрея учи в центъра по формиране на актьори на TV Azteca и сключва договор с този телевизионен канал, за които работи и до сега.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Andrea_Noli