Убежище за любовта (Un refugio para el Amor)

Лусиана Хасинто е красива и весела девойка, която живее в малко селце на север заедно със семейството си: баща ѝ Галиндо, майка ѝ Пас и брат ѝ Лоренсо. След смъртта на Галиндо, Лусиана избягва от тормоза на Дон Акилес – началник в селото, в което е израснала. Тя отива да работи в имението на семейство Торесланда в столицата Мексико, където се запознава с Патрисио, братът на главния герой, който в резултата на пътнотранспортно произшествие остава инвалид.

Родриго има славата на голям съблазнител, но наскоро е попаднал под влиянието на красотата на Гала и се е сгодил за нея. Красотата и простотата на Лусиана променя ежедневието на семейство Торесланда – Родриго усеща силно привличане към нея, докато Гала и Роселена, майката на Родриго, не могат да в понасят, но съпричастността на Патрисио ѝ гарантира оставането в имението. Патрисио си връща желанието за живот благодарение на Лусиана, а Хана, по-малката сестра на братята Торесланда, става нейна приятелка и съучастница.

Малко по малко, чувствата на Родриго към Лусиана се превръщат в силна и дълбока любов. Тогава той решава да скъса с Гала, за да се ожени тайно за Лусиана и заедно да се изправят срещу всичко, което е срещу тях, тъй като нищо не може да ги раздели. Двамата влюбени се отдават изцяло на любовта си, в едно чудесно убежище и гостоприемно място, значимо и за двамата.

Като научават Гала и семейство Торесланда, те убеждават Родриго, че девойката се е забъркало с него в търсене на богатств и разкриват, че тя е избягала от селото си заради голям дълг, след като семейството ѝ е изгубило скромния си дом; освен това, след пристигането ѝ в столицата, срещу нея е повдигнато обвинение от клиенти на бордея, където е работила преди. В началото, Родриго се ядосва на родителите си и изпълнен с гняв, се изправя пред Лусиана. Тя прави опит да се защити, но всичко е срещу нея. Заслепен от ревност, Родриго отказва да я изслуша, изгонва я от дома и от живота си завинаги.

Опустошена, Лусиана открива подкрепа и утеха при Клаудио Д'Акур, адвокат, който поема нейната защита. Това, което Лусиана дори не подозира е, че този мъж е лежал години в затвора за измама, която не е извършил заради същия Максимино Торесланда, който го е лишил от собствеността му. Скоро Клаудио открива, че той е биологичиния баща на Лусиана. Той разкрива истината пред нея и настъпва момента, когато баща и дъщеря се обединяват в името на справедливостта, срещу Торесланда.

Но само времето ще разкрие каква е тяхната истинска съдба, а надеждата ще оцелее, за да може да се съберат с плода на любовта си и заедно да заживеят в Убежището на любовта!

Персонажите:

Лусиана

Красива девойка, смела, весела и популярна. С бяла кожа и прекрасна коса. Със собствена класа и естествена чувственост. Създава керамични съдове ръчно изрисувани, които продава на пазара в селото, за да помага на семейството си. Учи, тъй като нейната мечта е да стане учителка, а също така да осигури спокойни старини за родителите си и да се омъжи много влюбена и да създаде едно семейство.

Родриго

Умен, привлекателен, съблазнител и чаровник. Наслаждава се на славата, която има като женкар и успял бизнесмен. Неговото хоби са екстремните спортове, на които се наслаждава максимално. Динамичен, забавен и се радва на компанията на семейството си. Решава да се сбогува с ергенлъка и да се ожени за Гала, но скоро всичко се променя – когато се запознава с Лусиана.

Роселена

Надменна, изтънчена, самонадеяна, прикрепена към своята религия. Най-голямото ѝ щастие е да бъде съпруга на големия бизнесмен Максимино Торесланда. Пази ревностно тайна за нещо лошо, което са извършили заедно в миналото. Винаги се върти из висшите кръгове на обществото. Преживява голям удар след катастрофата на Патрисио.

Максимино

Баща на Родриго. Блестящ бизнесмен. Много привлекателен мъж. Предполага се, че е човек на честта, но зад големите му бизнес дела се крие нещо тъмно. Арогантен, неверен и високомерен. Преди години е предал своя съдружник, присвоил е неговото богатство и е разрушил живота му. Перчи се в света като победител, човек, на когото се възхищават и на когото завиждат. Той е убеден, че винаги е прав.

Гала

Фина, уважавана, капризна, амбициозна, егоистка и изключително хитра. След един развот, тя отказва да се омъжи за Родриго, но това е просто една стратегия, за да го върже. Очарова всияки, които ѝ се възхищават. Не понася конкуренцията. Тя е копие на Хулиета, която винаги е била нейна съучастница и приятелка.

Хулиета

Достойна майка на Гала. От хайлайфа, смела, бляскава, дръзка, амбициозна, разрушителна. Облича се само с маркови дрехи. Живее в лукс и ако може да ощети по някакъв начин другите, се наслаждава още повече. Обича да пътува и да я наричат Джули.

Дон Акилес

Грозен, дебел, перверзен, експлоататор и жесток лихвар. Началник и госпорад на по-голяма част от селото. Работи основно с магазина си за хранителни стоки. Единственото, което няма, е жена до себе си и е обсебен от Лусиана, която буквално притиска в ъгъла, за да го приеме, но само си спечелва нейното презрение. Не знае, че е баща на Виолета.

Пас

Майка на Лусиана. С тъмна кожа. Скромна, работлива, обикновена. Овдовява, а малко след това остава на улицата и с големи дългове. Разстройва се от мисълта, че Лусиана ще разкрие истината за произхода си. Винаги е внимателна с децата си.

Галиндо

Баща на Лусиана и Лоренсо. Страда от тежка болест, която протича незабелязано. Пази тайна от Пас относно произхода на Лусиана, която без малко да разкрие на смъртния си одър. Любящ баща, който се гордее със семейството си и по-специално с Лусиана.

Клаудио

Биологичният баща на Лусиана. Убедили са го, че дъщеря му е умряла при раждането заедно със съпругата му. Отличителен, изтънчен, привлекателен, елегантен. Брилянтен адвокат, изпаднал милионер, който е бил обвинен в измама от Максимино, заради когото е прекарал 18 години в затвора. За това, той се е заклел да му отмъсти. Когато излиза на свобода, той се посвещава на това да защитава онези, които нямат средства за това.

Виолета

Приялтека на Лусиана. Премества се в Мексико в търсене на по-добро бъдеще. След много препятствия, тя започва работа като сервитьорка в един бордей с лоша слава. Безстрашна, тя е натрупала много злоба в градския живот, но не е изгубила същността си на провинциалистка. Съучастница и защитница на Лусиана до край.

Оскар

Дясната ръка на Максимино Торесланда, с когото работи повече от петнадесет години и на когото искрено се възхищава. Завоевател по природа, но необичайно срамежлив. Очарован е от работата си без да има особен интерес да бъде признат публично. Добър приятел. Приема семейство Торесланда като свое собствено. По собствена воля е ерген, тъй като не е открил жена, с която да изживее остатъка от живота си. Като съветник в империята на Максимино Торесланда, той е признат в света на бизнеса. Въпреки всичко, той си дава сметка, че шефът му върти тъмни сделки, от които не се интересува и в които не се забърква.

Матилде

Вдовица, милостива, вярна, лоялна, нежна. Единствената ѝ роднина е сестра ѝ Естелита. Отдала е живота си на семейство Торесланда. Обича децата на Роселена като че ли са нейни собствени и отдава цялата си любов на Патрисио след злополуката. Защитница на Лусиана. Матилде пази ужасна тайна за семейство Торесланда.

Брихида

Стара мома, огорчена и завистлива жена. Смята се за идеалната и най-вярната служителка на семейство Торесланда, за което работи като икономка от дълги години. Обича тайно Родриго и се възхищава на неговата мъжественост и младост. Вгорчава живота на Лусиана и е щастлива, когато успява да притесни Матилде.

Магда

Майка на Виолета и приятелка на семейството на Лусиана. Грижовна, състрадателна и скромна жена. Когато Пас и децата ѝ изгубват всичко и остават на улицата, тя им предлага дома си. Крие от Виолета, че е дъщеря на Акилес.

Патрисио

Чувствителен, любвеобилен и справедлив младеж. Отличен брат, когото е приел за пример, който да следва. В желанието си да го следва, той претърпява пътнотранспортно произшествие, в резултат на което остава инвалид. Обича родителите си, въпреки че знае, че те предпочитат брат му. Безусловен защитник на Лусиана, в която е влюбен мълчаливо. Бори се до край, за да проходи отново.

Хана

Сладка, динамична, умна, смела и винаги щастлива. Чувства се горда с двамата си по-големи братя. Тя е обикновена, без предразсъдъци. Наслаждава се на живота. Обича искрено Патрисио, с когото се разбира много добре и не позволява на брат си да разбере колко страда заради неговата инвалидност. Постоянно се кара с майка си, която не може да я приеме такава, каквато е. Близка приятелка на Лусиана, тя се влюбва в брат ѝ, Лоренсо.

Суси

Обикновена, скромна, много красива, свежа и вечно усмихната. Дъщеря на Урбано, който я е убедил, че майка ѝ е умряла от тежка болест, когато е била на 6 години, но истината е много по-различна и горчива. Решава да учи, за да се занимава с естетика и така да може да е по-близо до дамите от висшите кръгове. Максимино се запознава с нея и остава очарован от нея, поради което приема да стане негова любовница.

Ариче

Приятел на Лусиана. Щастливо, умно и добро дете. Обича земята си, родителите си, дядо си и голямата си приятелка Лусиана, с която споделя приключенията си, работните вечери и топлината на мястото. Когато Лусиана трябва да напусне земята си, бягайки от ужасния Дон Акилес Труеба, момчето прави всичко възможно, за да накаже злодея, да го накара да върне дома на семейството на Лусиана, която той с измама е взел, за да притисне девойката и да я принуди да се омъжи за него. Много му липсва приятелката и ѝ пише писма.

Източник: televisa.esmas.com