Трите Милагрос (Tres Milagros)

Три момичета, които се казват Милагрос, се раждат в един и същи ден на много различни и далечни места, но са обединени от една и съща и ужасна съдба, която предвижда смъртта им в мига, в който трите и любовта се срещнат.

Нито трите Милагрос, нито Фернандо Рендон – мъжът, в който съвсем случайно се влюбват и трите, знаят за съдбата, която ги обединява. Всяка от тях израства по различен начин, но с един общ фактор: насилието, което съпровожда живота им.

Милагрос Фонтанароса е израснала в един разкошен, но и враждебен дом. Тя се превръща в красива девойка, която се пристрастява към играта и адреналина. Милу, както я наричат галено, участва във всякакви съревнования – от конкурси за красота до незаконни конни надбягвания, в които тя, като жокей, е способна да заложи големи капани и да победи най-добрите ездачи. С Марсело – отколешен нейни съучастник в злините и с Фернандо Рендон, сформират трио, което живее на ръба...

Милагрос Рендон, пълна нейна противоположност, е израснала в щастлив дом с родители, които обгръщат нея и брат ѝ близнак – Салвадор, с цялата си любов. В деня на петнадесетгодишния ѝ рожден ден, Томасито – баща ѝ, се изправя срещу по-малкия си брат – Фернандо Рендон, към когото Милагрос изпитва неописуема любов и го изгонва с обвиненията, че не справя добре с пратите и че не уважава дома му. Това събитие предизвиква пристрастяването на Салвадор към наркотиците. Този обрат в живота на Милагрос я мотивира да стане един от най-добрите полицаи в града. Сега Милагрос иска да преследва престъпниците, които са виновни за нещастието в живота на брат ѝ.

Третата, Никита, както наричат Милагрос Крус, се е образовала от училището на улицата. Заедно с PVC, който я е научил да краде и да се справя с живота на улицата, сформира банда от престъпници и се превръща в ужаса на квартала. Никита показва талант в танците, пеенето, но най-вече в точната стрелба, поради което Фернандо Рендон я наема като убийца на заплата.

Известен период от време, Никита е живяла в дома на баща си и мащехата си, била е принудена да съжителства с Байрон, доведеният ѝ брат, който я е превърнал в жертва на ужасяваща агресия. Никита понася кражбите, докато не я изнасилва. Тя се превръща от жертва в отмъстителка и не се отказва, докато не открива Байрон, за да го накара да плати за всички унижения, на които я е подложил.

Има няколко възможности трите Милагрос да се срещнат и винаги, когато са наблизо, се случва нещо неконтролируемо. Не се знае дали съдбата ще прости предполагаема среща, когато стане реалност ужасното предсказание, според което „В деня, в който трите Милагрос и Любовта се срещнат, Милагрос ще умрат“.

Персонажите:

Милагрос Крус

Наемната убийца. Популярна, модерна и с голяма красота. Много весела, симпатична, грациозна и пъргава като газела. Най-добра е в танците, песните и стрелбата. Не се страхува от смъртта, вярна е и се отдава изцяло както на любовта, така и на омразата.

Милагрос Рендон

Полицайката. Красива, отговорна, организирана, добра ученичка и много смела жена. Получила е у дома много здрави принципи, с които се противопоставя на света, в който се налага да живее. Освен че е смела, тя е умна, нейните желания да променя хората я карат да страда и я превръщат в жертва.

Милагрос Фонтанароса

Кралицата. Изпълнена с красота и прелива своите вкусове към хората, дейностите и нещата, които я заобикалят. За нея е невъзможно да не бъде винаги в центъра на вниманието. Силна и способна да печели състезания от конкурсите за красота до математическите, дори и надбягванията с коли, коне и мотори.

Фернандо Рендон

Хамелеонът. Красив, приятен, очарователен и умен, той използва своите умения, за да управлява хората и да се възползва от техните слабости и интереси. Обича парите и винаги намира начин да се сдобива с тях по най-лесния начин. Адаптира се към всичко и въпреки че има голямо сърце, животът го прави твърд и го променя.

Гуадалупе Крус

Баща на Милагрос Крус. 48-годишен. Подтикнат от насилието да се премести в Богота, той печели с това, което може да прави най-добре: пеейки с мариачи на улицата. Обстоятелствата са го направили и майка, и баща за известно време. Опитва се да помогне на дъщерите си да продължат напред в една враждебна и пълна с насилие обстановка. Понякога печели, но в повечето – губи. Скромен, нежен и много музикален.

Томасито Рендон

Бащата на Милагрос Рендон. 50-годишен. Със силни принципи, честен и с много солидни идеали. Бил е преподавател в обществено училище, докато необходимостта не го е превърнала в таксиметров шофьор, завършвайки несправедливо в затвора. Именно там е прекарал тинейджърските години на децата си и не е бил наблизо, когато Салвадор се е пристрастил към наркотиците. Все още е най-добрия пример за подражание, но възпитанието на децата му се изпълва от ръцете.

Рикардо Фонтанароса

Бащата на Милагрос Фонтанароса. 44-годишен. Мъж на медиите и властта, той се характеризира с това, че е заклет неверник. Има връзка с балдъзата си Ивон, което натрупва в дъщеря му едно дълбоко разочарование. Толерантен и снизходителен. Начина, по който прекомерно разглезва Милу, му изиграва лоша шега. Никога не е знаел как да я възпитава и накрая винаги ѝ дава повече пари.

Марсело

Тайно влюбеният. 24-годишен. Богаташко синче, изоставено от родителите от съвсем малък. Малко ги познава. Отгледан е от баба си и дядо си, които не успели да го контролират. Безумно влюбен в Милу, той я придружава във всичките ѝ приключения, изпълнявайки всички нейни капризи. Също като нея, той е почитател на адреналина, но винаги се оказва замесен в проблеми.

Салвадор Рендон

Черната овца. 19-годишен. Брат-близнак на Милагрос, той се пристрастява много рано. Притежава добро сърце и добро възпитание, но лошите влияния и незрялото отношение доминират в живота му. Обича сестра си и се опитва да се изчисти заради нея. Но слабостите му са по-силни и може би го отвеждат към трагичен край.

PVC

Убиец със златно сърце. 23-годишен. Приятел от детинство на Милагрос Крус, но по-късно се превръща в нейно гадже и неразделен спътник. Той е нейния гид в света на кражбата и на улицата, но и нейният най-ревностен защитник. Хитър, лукав и борец, той пази ужасна тайна, която го мотивира в отмъщението му срещу Байрон. Иска да помогне на Милагрос да продължи напред в тази враждебна среда. Той е влюбен и чувствителен младеж.

Източник: www.canalrcnmsn.com