Шамари и целувки (Tapas & Beijos)

Любовните страсти и кризи на Суели и Фатима са заложени в основата на сериала „Tapas & Beijos“.

Двете са големи приятелки и делят един апартамент в Мейер, в северната зона на Рио де Жанейро. Служителки са в „Djalma Noivas“, в Копакабана, в южната зона – магазин, който предлага не само рокли, а и други артикули, необходими за сватбените церемонии.

Всеки ден Суелки и Фатима се справят с мечтите си, подобно на много други жени, да открият своя Приказен Принц, но както изглежда, тази задача не изглежда никак лесна. Особено след като сантименталния живот и на двете е пълна каша.

Суели е била омъжена за измамника Журандир само за два месеца. От тогава, тя се опитва да получи развод, но не може да открие къде се намира той. Журнадир е изчезнал от две години, без знанието на Суели, с всичко, което, според думите му, е заработил, а в действителност е откраднал. Заради измамите си, той се е оказал в затвора, а след като излиза, той приема да ѝ даде развод, защото иска да се сгоди за друга жена...

За нещастие, годежът на Журандир се оказва под въпрос и така той решава да се навърта около бившата си съпруга. Преследвайки целта си, той започва работа като сервитьор в ресторанта „Rei do Beirute“, който е много близо до магазина „Djalma Noivas“.

Журандир се опитва да замае отново главата на Суели, но тя полага усилия да стои далеч от него и не се уморява да моли за нов спътник от Свети Антонио. И молбата ѝ не остава без внимание. Продавачката е очарована от Жоржи – наскоро пристигнал в Копакабана, където той отваря нощния клуб „La Conga“. Само че тази нова връзка създава много проблеми за Суели. Бия – непокорната дъщеря на Жоржи, е против новата връзка на баща си и се забърква точно с Журандир, бившия съпруг на Суели.

Фатима също страда от любов, но по други причини. Армани е собственик на малка компания за внос на стоки в Копакабана и поделя времето си между работата, Клотилде – съпругата си, и Фатима, любовницата.

Продавачката не харесва положението си на „втора цигулка“ и се надява, че един ден Армани ще поиска развод от майката на децата си и ще започне открита връзка с нея. За да не изгуби сърцето на Фатима, той ѝ обещава да напусне дома, когато децата пораснат. А тя, като пълна глупачка, винаги, когато може, предизвиква ревността на любимия си и дори не допуска, че той може да си има друга любовница, освен нея.

След много възходи и падения, както и натиск от страна на половинките, двете успяват да се омъжват...

Армани вече е свободен – съпругата му е поискала да се разделят, въпреки че е бременна, след като научава за изневерите на съпруга си. Фатима отпразнува събитието щастлива, но е принудена да се примири с постоянните позвънявания на бившата съпруга на Арамни.

Суели, от своя страна, получава желаното предложение за брак от Жоржи, но продължава да страда от трудните отношения с доведената си дъщеря.

В края на първия сезон, двете се женят с обща церемония, а роклите им са един и същи модел. За нещастие на Фатима, по време на сватбеното празненство, бившата съпруга на Армани започва да ражда, а най-големия удар за нея е това, че бившата ражда близнаци.

Суели и Фатима си остават много близки приятелки и въпреки че вече не делят един апартамент, стават съседки в Копакабана. И независимо от недоразуменията и проблемите в личния си живот, двете стават дори по-близки и нищо не може да ги раздели...

Вторият сезон започва след завръщането на двете от медените им месеци. И всяка от тях преживява тежък момент.

Суели все още има сериозни проблеми с доведената си дъщеря, която не одобрява младото семейство и шантажира баща си, че ще започне връзка с Журандир.

Фатима, от друга страна, се научава да се грижи за Армани, но се оказва, че няма никакъв готварски дар. Без малко да убие съпруга си от глад заради ястията, които приготвя. А Армани страда заради сближаването на Тавареш, адвоката на Клотилде, с бившата му съпруга.

И двете двойки трябва да се адаптират към семейния живот и да приемат предизвикателството да поддържат огъня жив...

Персонажите:

Суели

Продавачка в магазина „Djalma Noivas“, в Копакабана, в южната зона на Рио де Жанейро. Близка приятелка на Фатима, с която работят заедно и делят един апартамент в Мейер, северната зона на града. Развежда се с Журандир след двумесечен брак. Омъжва се за Жоржи и живее в конфликт с дъщеря му, Бия. След сватбата се премества да живее със съпруга си в Копакабана.

Фатима

Продавачка в магазина „Djalma Noivas“, в Копакабана, в южната зона на Рио де Жанейро, заедно с приятелката си Суели. Двете си поделят един апартамент в Мейер, в северната зона на града. Фатима има връзка с Арамни, женен мъж и собственик на малка компания за внос на стоки. В края на първия сезон, тя успява да постигне мечтата си да се разведе с престъпника, за когото е била женена, да разведе любимия си и да се омъжи за него, след което се премества да живее в Копакабана.

Армани

Собственик на компания за внос на стоки в Копакабана, в южната зона на Рио де Жанейро. Женен е, но това не му пречи да има връзка с Фатима. В края на първия сезон, двамата се женят, след като първата му съпруга открива изневерите на съпруга си и настоява за развод. Армани става приятел с Жоржи.

Жоржи

Пристига в Копакабана, където отваря нощен бар „La Conga“ и започва връзка със Суели. Открива, че има дъщеря-тинейджърка – Бия. Жени се за Суели и си има проблеми с Журандир, бившият съпруг на настоящата му съпруга и гадже на дъщеря му.

Журандир

Бившият съпруг на Суели. Работи като сервитьор в „Rei do Beirute“ - ресторанта на ливанеца Шалита. Журандир започва връзка с Бия, дъщерята на Жоржи.

Бия

Непокорната дъщеря на Жоржи и доведена дъщеря за Суели. Напук на всички, започва връзка с Журандир.

Шалита

Ливанец, той е вдовец и се е посветил напълно на работата в ресторанта си „Rei do Beirute“. Наема Журандир като сервитьор.

Джалма

Собственик на сватбения магазин „Djalma Noivas“, в който предлага не само сватбени рокли, а и всичко необходимо за сватбения ден. Напълно верен на съпругата си, Флавиня.

Флавиня

Съпруга на Джалма, на когото постоянно дава заповеди. Работи в магазина на съпруга си.

Свети Антонио

Суели разчита на помощта на Светеца за намирането на съпруг.

Д-р Тавареш

Адвокат на бившата съпруга на Армани.

Тижоло

Убиец, който става кум на сватбата на двойките Суели и Жоржи и Фатима и Армани.

Катарина

Майка на Флавиня.

Източник: memoriaglobo.globo.com