Разведени мъже (Separados)

Най-добре – сами и в добра компания!

Педро Амстронг – известен журналист, женен и със семейство, което изглежда перфектно. Когато навършва 40 години, той решава да се освободи и да промени радикално живота си: отказва се от успешната си кариера и изоставя непоносимата си съпруга.

Съпругата му, обаче, не иска да оставя нещата така и започва съдебна битка, от която излиза победителка – успява да му отнеме всичко, което притежава. Остава му само една стара къща в Нюньоа, наследена от баба му.

Педро си поставя нови цели в живота и една от тях е да преустрои и преобзаведе къщата, за да я превърне в подслон за разведени мъже, също като него. И точно тази къща става основната сцена, на която се развива живота на главните герои, превръщайки историята в забавна комедия.

А по-нататък, заедно с четирима приятели, които също са скъсали всички връзки в живота си, за да живеят по-свободни и по-скоро като хипита. И така смятат, че могат да живеят така, както им се иска.

Но какво се случва, когато Педро се събира с Хайме – хирург в беда, Емилио – провалил се режисьор, Антонио – професор, заложник на доминиращата си майка, Матео – журналист, изпаднал в немилост, чувствителен и романтичен мъж, който търси своя „Приказен принц“?!

Много просто – те следва много прости правила, които улесняват живота им на разведени. А правилата са, както може да с очаква, без никакви бивши, много футбол и телевизия. Така те се превръщат в най-верни приятели, добавяйки печено, купони и нови завоевания стават тяхно ежедневие...

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Separados_(telenovela)