Изкуството на флирта (Sassaricando)

Преди 34 години, Апарисио Варела е изоставил своята голяма любов в Рио де Жанейро, за да осъществи мечтата си да стане милионер. Женен за жестоката Теодора Абдала, наследница на фабриката за текстил Абдала, в Сао Пауло, той води луксозен живот. Ръководи фабриката на съпругата си, но не е щастлив от живота, който води. Той е покорен, страда от избухванията на дъщеря си, разглезената Федора, и на балдъзите си Лукресия и Фабиола.

След като остава вдовец, Апарисио заема президентския пост на компанията, поема ръководството на имението и решава да си върне голямата любов – на стилистката Ребека. Но нещата не се развиват така както е очаквал. Отхвърлен от любимата, бизнесменът решава да започне живот на „флиртаджия“. Не само не се отказва от връзка с Ребека, той също така иска да покори и приятелките на стилистката – актрисата Леонора и домакинята Пенелопе.

Семейство Абдала!

Теодора поема фабриката за платове Абдала след смъртта на баща си. Тя е най-отговорната сред сестрите и определя Апарисио Варела за президент на фабриката. Освен Теодора, Лукресия и Фабиола се превръщат в огорчени жени, снобки и мразени от своите съпрузи. Фабиола остава вдовица и трябва да поеме контрола над живота на сина си Тавиньо. В миналото, Лукресия е имала тайна връзка със зет си, но се е омъжила за Априжио, брат на Апарисио, и е майка на Камила.

Априжио работи за Абдала и мечтае да заеме мястото на брат си във фабриката. Преструва се на покорен пред съпругата си, често посещава баровете и има любовница – Бриджит, секретарка във фабриката. За поеме президентския пост, той наема бандита Леонардо Рапозо, който трябва да ухажва племенницата му Федора. Въпреки че Апарисио е против връзката на дъщеря си, тя се омъжва за Рапозо.

Леонардо решава да убие тъста си, за да получи богатството на Адбала, но накрая взривява, по погрешка, самолета на тъщата си. Със смъртта на Теодора, Апарисио се освобождава от постоянните заповеди на жена си и наследява фабриката. Рапозо не се отказва от плана си и се опитва да го отстрани по различни начини. Бандитът се проваля във всичките си опити и накрая се влюбва истински във Федора.

Три приятелки!

Останала вдовица и затънала в дългове, Ребека се връща в провинцията с намерението да работи във фабриката Абдала. В деня на интервюто за работа, тя вижда Апарисио Варела – Сисиньо, облечен като чистач и стига до извода, че не е успял да стане богат. Президентът на компанията, в своя мръсен костюм, не отрича погрешното заключение на бившата си любима, която се отправя към СПА център. Там, Ребека се запознава с Пенелопе и Леонора.

Наскоро разведена, Пенелопе е майка на специалиста по рекламата Бето и не иска да се връща в Бело Оризонте, Минас Жераиш, където е живяла с бившия си съпруг Маркус. Леонора е неуспяла актриса, която мечтае да стане звезда. В СПА центъра, трите жени се превръщат в приятелки и сключват сделка: една от тях трябва да се омъжи за милионер. Заедно, те заживяват в ремонтиран пансион, където живее и работничката Диналда, която се надява да получи заплатите си от своите шефове.

В търсене на богат съпруг, трите се забъркват с Апарисио, но също така имат и други връзки. Ребека започват връзка с приятеля му Рикардо, който се преструва, че е президент на компанията. Пенелопе се влюбва в Тадеу – най-добрия приятел на сина ѝ. А Леонора има връзка с Аполо, а след това се влюбва в Жоржи Мигел, или Гел.

Призракът на Теодора!

Апарисио е напълно наясно с намеренията на Ребека и за това се преструва, че е чистач. Той иска тя да го приеме без да знае за богатството му. Президентът също така се преструва на английски лорд, за да покори Леонора. За Пенелопе, Апарисио не променя своята самоличност.  Нито една от приятелките не знае, че имат връзка с един и същи мъж.

Животът на „флиртуващия“ вдовец е затруднен от Теодора Абдала, която „се връща“, за да провали плановете на бившия си съпруг. Теодора е изпратена обратно „отвъд“ след спиритуалистичен сеанс. Друг човек, който иска да обърка живота на Апарисио, е Ашид Калуш, арабски милионер, скрит за фалшивата самоличност на Борис Зайдан. В миналото, семейството на Теодора не е одобрило връзката между двамата. Тя го е изоставила, за да се омъжи за Апарисио. Ашид не се е отказал, най-вече заради богатството на бившата си и използва тайната самоличност Ела (тя), акроним на Ел Ашид. Въпреки че се опитва да навреди на съперника си, престъпникът не успява и е убит от Леополдо, зетя на Апарисио.

Края на новелата!

Апарисио преживява много обрати и почти изгубва фабриката. Тогава решава да поиска помощта на Св Синфронио, за да открие скритото злато на своя тъст. Св Синфронио се появява и му казва къде е богатството. Той си връща компанията, назначава Рикардо за президент, а Тавиньо за вице-президент. Федора решава да остави баща си на мира и тръгва да пътешества по света със съпруга си Леополдо.

Апарисио изоставя живота си на „флиртаджия“ и възстановява връзката си с Ребека. За да отпразнува новата фаза от живота си, той организира круиз със стилистката, на който завежда и приятелките ѝ Леонора и Пенелопе. Двете са изненадани от любимите си Гел и Тадеу, които също пристигат на кораба, съответно с моторница и с парашут.

Източник: memoriaglobo.globo.com