Ракел (Raquel)

Това е историята на Ракел. Тя е едно капризно момиче, което е израснало в интернат. Баща ѝ е млад вдовец и милионер, който няма време да се занимава с нея, тъй като Дон Федерико Ривера постоянно пътува. Ракел е лоша ученичка и много непокорна.

В училището, преподавателят по литература е красивия Алберто Естевес, който води скучен живот по вина на майка си властната Доня Рехина. В училището преподава и Госпожица Лаура, млада учителка. Алберто и Лаура се влюбват и това събужда ревността и злобата на Ракел.

Лаура и Алберто се женят, а Ракел се заема да разруши този брак и да спечели любовта на преподавателя. Ракел успява да съблазни Алберто, който се влюбва безумно в нея и изоставя бедната Лаура.

След развода, брака между Ракел и Алберто не закъснява. Това събужда гнева на Доня Рехина, която презира Ракел, приемайки я за капризна девойка.

Лаура, разстроена след раздялата, се среща отново с Пабло – любов от миналото, и се омъжва за него, вярвайки, че по този начин ще възвърне изгубеното щастие.

Много скоро, бракът на Ракел и Алберто се разклаща, тъй като тя има желание да ходи по купони и да танцува по цели нищо.

Най-неочаквано се появява майката на Ракел, която всички смятат за мъртва. Тя е кабаретна изпълнителка.

Алберто получава писмо от един свой чичо, който наскоро е починал в Испания и се налага да замине, за да получи наследството. В това време, Ракел иска да се разведе с него, тъй като се е отегчила от скучния преподавател.

Разбит, Алберто заминава за Испания, а Ракел избягва от дома му като разбира, че не е дъщеря на баща си, а майка ѝ е кабаретна изпълнителка. Ракел избягва посред нощ в компанията на добрата и вярва бавачка Петра.

Минават месеци... Ракел преживява множество трудности, а като за капак – тя е бременна от Алберто. Разкаяна и осъзнала, че го обича, отива да го търси, но е приета от Доня Рехина, която не вярва, че детето, което чака, е неин внук и я изгонва на улицата.

Ракел се изморява да обикаля по улиците на Каракас и когато започва да ражда, тя е заведена в обществен родилен дом. Там изгубва здравия си разум след всички преживяни нещастия. Ракел ражда момченце, но поради недостиг на легла за други родилки, е изгонена на улицата.

Ракел е разстроена и подарява детето си на скромна бедна жена – Чона... Когато Ракел реагира, открива, че детето ѝ не е в ръцете ѝ. Тогава тя се опитва да открадне чуждо дете, вярвайки че е нейното. По тази причина е заведена в лудница.

Алберто се завръща от Испания и чрез Петра научава за раждането на Ракел. Той я открива в лудницата. Тя му разказва, че е подарила детето си в пристъп на лудост. Алберто вярва, че детето е умряло и осиновява едно момиченце, за което да се грижи Ракел, когато се върне в дома.

Ракел обича осиновената си дъщеря, която нарича Ана Мария, но дълбоко в себе си желае да открие истинското си дете, което всички смятат за мъртво.

Минават 16 години, а Ракел не е спира да търси отчаяно детето през цялото това време. Добрата Чона, която е отгледала с много саможертви детето на Ракел, е блъсната един ден, докато продава билети за лотарията. За да спасят жената, трябва да я оперира, но операцията е много скъпа.

Кике, който е истинското дете на Ракел, е отчаян, защото вижда как умира добрата Чона. Той влиза да краде в дома на истинските си родители, посъветван от един приятел престъпник.

Кике е изненадан да краде в къщата на Ракел и Алберто. Самият Алберто без малко да го убие, приемайки го за крадец. Ракел разбира, че Кике е нейния син, но си замълчава, защото иска да изненада Алберто.

Междувременно, в дома им се появява Лина – сестрата-близначка на Лаура, която иска да раздели Ракел и Алберто. За целта, тя втълпява на Алберто, че Кике е любовник на Ракел, което предизвиква гнева на Алберто.

Ракел преживява много страдания, докато най-накрая успява да докаже, че Кике е детето, което един ден сама е подарила; да спаси брака си от перверзната Лина и да бъде щастлива с Алберто и двете си деца – Кике и Ана Мария.

Източник: www.network54.com/Forum/223031