Татко Рики (Papi Ricky)

Историята на теленовелата поставя в центъра ролята на родителите в съвременното общество, засягайки и други теми като брак, благосъстоянието на децата, бременност при тинейджърите, развод и СПИН.

Рикардо е млад мъж, неженен, спортен тип и е баща на Алисия, момиче на 8 години. Грижи се за дъщеря си от много малка, която не е познала майка си. Двамата водят много интересен живот, изпълнен с приключения, тъй като те са живели в различни страни и връзката им е много близка и изпълнена с обич. В един момент, Рикардо решава да се завърнат в Чили, след като получава примамливо предложение за работа.

В родината си, той се запознава с Коломба, учителка, в която се влюбва и започва връзка. Но на Алисия не й харесва бъдещата й мащеха и решава да потърси идеалната съпруга за баща си и съвършената майка за себе си. Не след дълго, тя се запознава с Каталина - емоционално нестабилна жена, която никога не е поемала отговорности. Това, което Алисия не знае е, че тази жена в действителност е истинската й майка. Преди 8 години Каталина е изоставила дъщеря си на грижите на бащата. Освен това за Рикардо, Каталина представлява един от най-тъмните периоди от живота, но всеки път, когато я види, не може да отговаря за действията си.

Успоредно с това се разказват историите за бащи в различни ситуации - вдовци, разделени и самотни, които живеят добре за сметка на аристократката Матилде, която освен това е баба на Каталина и скрива своето бурно минало, за което знае само Сегундо, дясната й ръка.

Една от историите за бащинство е тази на Хенаро - собственик на таксиметрова компания, който е останал вдовец и му се е наложило да се грижи за двете си дъщери, поемайки всички домашни задължения. Неговият живот се променя, когато започва връзка с Лола, негова служителка, с няколко години по-млада от него, която без да го желае се влюбва в Адонис, който преследва Олга Мия, вдовица, която е на възрастта на Хенаро, нейния девер.

А също така и историята на Антонио, гинеколог, който се развежда с Урсула - медицинска сестра, която започва любовна връзка с педиатъра Греко, който е много по-млад от нея, който не го е грижа за децата на Урсула и постоянно се кара с Антонио. Греко започва да изпитва привличане към Каталина.

И Леонардо - обезпечен мъж, който остава без работа и скрива това от семейството си. Така неговата съпруга, Тринидад, става единствения източник на доходи. Освен това, трябва да се противопоставят на непредвидената бременност на дъщеря им, Макарена. Тази девойка излиза с Габо, който освен че трябва да поеме отговорността, има връзка и с Паскуала. Явно на него не му стигат двете жени и за това започва да ухажва Ампаро, самотна майка, която крие самоличността на бащата на своето дете.

И Томас, който е готов да стане баща, но неговата половинка, Мария Пас, не иска да има сексуална връзка, защото е бременна. Това подтиква любимия й да си потърси друга жена, която се оказва неговата началничка, Андрея, която забременява от него и се разболява от рак на матката.

Накрая, Коломба умира и Каталина се омъжва за Греко, на които им се ражда дъщеря. Хенаро остава с Лола, Адонис с Олга Мия, а Рикардо отново остава сам, но сега с Лукас и Алисия.

Източник: es.wikipedia.org/wiki/Papi_Ricky , canal13.cl