Любимо мое момиче (Niña... amada mía)

Клементе Сориано се гордее с богатството, властта и семейството си. Той има три красиви дъщери, млада и привлекателна съпруга и лоялни служители. Той вярва, че дъщерите му - Исабела, Диана и Каролина, заслужават само най-доброто. Но зад маската на любящ баща се крие един мъж, който е готов на всичко, за да постигне онова, което иска. Дори на убийство.

Октавио Уриарте и майка му Сокоро са врагове на Клементе от раждането на първата му дъщеря. Двамата Уриарте са убедени, че Клементе е убил брата на Октавио, Сервандо, за да придобие ранчото му „La Noria" и съпругата му Исабела. Но само Пас, вярната прислужница и бавачка на дъщерите на Клементе, и Паскуал, управител на ранчото, знаят истината за това, което се е случило между Клементе и Сервандо преди 28 години.

Исабела, най-голямата дъщеря на Клементе, е гордостта и радостта за баща си. Тя е горда и управлява бизнеса, също като баща си. Тя обича баща си и вярва, че новата съпруга на баща й, Карина, се интересува само от богатството и силата, които й носят този брак.

Исабела се сгодява за Сесар - треньор на коне в Олимпио, но въпреки това, тя се усеща привлечена от ветеринара Виктор Исагире. Тя се влюбва във Виктор, който все още не е разведен със странната си съпруга Консуел, майка на двете му дъщери: Химена и Пили. Карина решава да съблазни привлекателния ветеринар, защото Исабела го обича. Въпреки че Виктор обича много Исабела, той пада в капана на Карина и Исабела, горда също като баща си, отказва да го изслуша и се сгодява отново за Сесар.

Успоредно с това, Исабела трябва да изясни и друга ситуация - въпроса с нейния произход. За нея е много болезнено да научи истината за раждането си и за произхода й, и тя изпитва гняв срещу Пас, нейната бавачка, която я е лъгала. Клементе признава истината пред Исабела.

Диана, най-срамежливата от сестрите, се завръща в дома след като се дипломира като архитект. Без да подозира за съперничеството с Октавио Уриарте, тя започва да работи в неговата компания. Дори и след като разкрива това съперничество, тя се влюбва в Октавио, който е бил неин преподавател, докато е учила архитектура. Първото нещо, което разделя двамата е факта, че те са от съпернически семейства. Към това се прибавя и разликата във възрастта им. Не стига това, но има още една пречка за двамата - Маурисио, протеже на Октавио, също се влюбва в Диана. Въпреки тези препятствия, Диана се отдава на любовта на Октавио, но след това осъзнава, че омразата между двете семейства изглежда неопределима. Разочарован от Диана, Октавио се оженва за Мариана, бившата му годеница.

Каролина, най-младата от сестрите Сориано, се завръща от обучението си в САЩ, за да поднови връзката си с Рафаел, мъж, който както изглежда се интересува само от нейното богатство. Накрая, тя се влюбва в Пабло, синът на Пас, въпреки че тя го е отблъсквала и унижавала заради неговия статус.

Тъй като вярва, че дъщерите му заслужават нещо по-добро, Клементе разруша любовните животи на дъщерите си и по този начин ги отдалечава от себе си.

Без да го цели, Клементе се превръща в злодея на историята. Той получава това, което заслужава, когато бракът му се разрушава. Той остава сам и отблъснат от дъщерите си, които са най-голямото му богатство. Но той признава грешките, които е допуснал, приема начина на живот на дъщерите си и любовните решения. Така най-накрая получава така желаната прошка от тях.

Източник: en.wikipedia.org/wiki/Nina_amada_mia