Луиса Фернанда (Luisa Fernanda)

Страст и необмислени постъпки – присъщи на младите, които често играят опасни игри, без да се замислят за последствията.

Три жени се влюбват, без да се замислят за последствията от своята страст. Една от тях е Луиса Фернанда, богата и капризна девойка, която е пренебрегвана от баща си, Игнасио Риера, който, въпреки че е един от най-успешните адвокати, е подвластен на алкохола.

Втората е Алехандра, нейната най-добра приятелка, която е убедена, че е открила съвършения мъж в лицето на Фабиан, без да знае за неговото семейно положение.

Третата е Мириам, която се е посветила на образованието и изследването. Тя е бедна девойка от провинцията и родителите й са обикновени селски хора, които жертват много, за да осигурят следването й в университета. Тя е убедила приятелите си, че е заможна, но полага много усилия, за да поддържа тази лъжа.

Луиса Фернанда се влюбва в преподавателя си Родолфо Арисменди, който скоро е започнал да преподава в университета, където тя следва Право. Негова годеница е преподавателката Алисия, която пред Родолфо се представя като ангел, а в действителност ненавижда и завижда на Луиса Фернанда, която се обзалага с приятелките си, че ще отнеме от Алисия годеника й.

Всяко средство е добро, стига да помогне на Луиса Фернанда да омае своя преподавател. Капризната девойка си играе с огъна и накрая се влюбва отчаяно в Родолфо. Разразява се истинска война между съперниците, в която преподавателката действа много по-смело, а студентката успява да надделее с емоциите, докато води и вътрешна война, в която тя се бори да избере най-правилния път – този на разума или на сърцето.

Персонажите:

Луиса Фернанда Риера

Млада, красива, богата и свикнала да прави това, което иска, без да очаква разрешение или одобрение от страна на баща си, за когото смята, че не се интересува от нея. Като компенсация на липсата на внимание от страна на семейството, Луиса Фернанда се отдава на забавления и любовни приключения. Луиса Фернанда е отгледана от баба си, Хуанита. Никога не е разчитала на майка си. Невъзпитана, но умна. Не умее да губи и за това нейните действия са агресивни и егоцентрични. В началото, тя е годеница/гадже на Мигел Енрике, но след това го зарязва заради облог, в който открива значението на думата любов.

Родолфо Арисменди

Наскоро дипломирал се, млад и спокоен преподавател. Има годеница – преподавателката Алисия Суарес. Той е прекалено праволинеен и умен човек, който притежава голямо търпение. Само Луиса Фернанда успява да разклати неговото търпение. Без да забележи, той малко по малко се влюбва в нея. Най-добрият му приятел е работата. Знае, че майка му е готова на всичко, за да го контролира и манипулира, но той успява да я дразни, въпреки че я разбира добре. Много горд мъж, с голямо чувство за справедливост и правосъдие.

Игансио Риера

Баща на Луиса Фернанда. Елегантен, добре изглеждащ, компетентен в работата си и има време само за мимолетни удоволствия с красиви жени. Репутацията му на Дон Жуан го държи на разстояние от Динора, привлекателна, но прекалено сериозна жена.

Мириам Линарес

Умна девойка, но много скромна и изпълнена с комплекси заради финансовото си положение. Тя се смята за грозна и не намира причина да промени мнението за самата себе си. Учи с по-големите, а не с връстниците си. Има усет за бизнес. Не се смята за способна да изпълни проектите на живота си – смята, че са извън способностите й. Любовта на живота й е Мигел Енрике.

Динора Родригес де Фуентес

Адвокат по професия. Красива жена, която умее да се облича с вкус и без особени наклонности да кокетира. Стопроцентна майка, с неотслабващи способни да работи.

Алисия Суарес

Преподавателка в университета, годеница на Родолфо Арисменди. Жена, която в на пръв поглед изглежда спокойна и добра, но която лесно се превръща в хищно животно, което се бори за единствената си любов: Родолфо Арисменди. Тя е способна на много, за да защити любовта си.

Доня Лилиана де Арисменди

Майка на Родолфо. Представя се за нежна и много набожна жена, но в действителност е честолюбива и манипулативна жена. Лицемерка.

Фабиан Салгадо

Педиатър. Импулсивен, груб и решителен. Женен за Гладис Мендес – много чувствителна жена. Несъвместимостта на характерите и постоянната ревност на съпругата му са провалили връзката им, дори и преди да се запознае с Алехандра.

Хуанита

Работи в дома на Луиса Фернанда и се грижи за нея. Притежава силен характер, не пази нищо, но е много отговорна и приема грижите за Луиса Фернанда много сериозно, все едно тя й е дъщеря.

Мигел Енрике

Студент по право. Спортен тип. Състоятелен и много безотговорен. Не мисли за последиците от своите действия. Той е способен да навреди само заради забавление.

Алехандра

Учи първа година Право, но не по призвание, а за да изпълни желанието на майка си. Крехка, нежна, винаги добре облечена. Непринудена, жизнерадостна девойка, която винаги е солидарна с приятелите си. Разбира, уважава и се възхищава на Луиса Фернанда, защото дълбоко в себе си е убедена, че е прекалено страхлива, за да се впусне в някое приключение като нея. Страстта и любовта към Фабиан я карат да се изправи срещу страховете си и да прекрачи всички граници.

Густаво Касан

Приятен, жизнерадостен и безгрижен младеж, който се интересува само от възможността да стане кинематограф и да може да води свободен живот, в който сексуалната му ориентация няма да е проблем за семейството му.

Източник: www.geocities.com/TimesSquare/Portal/2816/luisa.htm