Тримата Каин (Los Tres Caínes)

„Los Tres Caínes“ разказва невероятната и завладяваща, напълно реална история на братята Кастаньо...

Тримата са част от семейство Кастаньо от Антокия, което е имало 12 деца, но само четири са оживели. Едно семейство, което е изгубило бащата от ръцете на партизаните. За това, веригата от омраза и отмъщение, което това отприщва, е на крачка от установените закони в Колумбия. Партизаните дори не са си представяли, че точно тази смърт ще предизвиква хиляди жертви не само сред техните войници, но също така и сред политическите си поддръжници.

Карлос, Фидел и Висенте Кастаньо повлияват на историята на страната, докато преследват правосъдие и отмъщение...

Тримата Кастаньо успяват да сформират своя армия, финансирана от земевладелци, политици, военни и наркотрафиканти. А армията се изправя срещу партизаните. Накрая цялата нация се оказва замесена в една война, която унищожава дори тяхното собствено семейство.

Персонажите:

Карлос Кастаньо

„Комендантът“, както всички го познават. Карлос Кастаньо е бил първият човек, способен да организира най-голямата войска (извън законната в страната) в света с повече от 40 000 души. Армия, която превъзхожда числено армиите на повече от половината страни на Земята. Карлос е бил първият мъж извън закона, способен да повлияе на половината от конгреса на Републиката в родината си; първият мъж, който е повлиял при изборите на половината от кметовете в страната. Най-големият, всемогъщ, като превъплъщение на Бога на злото, който по време на своя престъпен живот сам е определя кой да живее и кой – не. Карлос Кастаньо – луд, мечтател, политик, баща на едно разклатено семейство и с дъщеря, която има проблеми със здравето; мъж, влюбен в жената на брат си Фидел, а след това в съпругата му Кения. Мъж, който е поставил на колене цялата страна чрез силата на терора; мъж, който след отчаяната борба срещу партизаните, се забърква с наркотрафика и застава начело на трафика на половината от кокаина в света. Безразсъден, страстен, идеалисти и експлозивен мъж. Обвинен за масови кланета, убийства, отвличания, изнудвания и сформиране на паравоенни групи. Способен да умре и да убие заради идеалите си, но не е способен да контролира сърцето си.

Фидел Кастаньо

По прякор „Рамбо“. Фидел е бил пионер, заедно с Пабло Ескобар, в бизнеса с трафика на наркотици, първият в организацията от престъпници и убийци и е бил първият, който е обявил война на световните наркотрафиканти чрез създаването на групата „Los Pepes“, които са обвинени за убийството му. Именно Фидел Кастаньо лично е ръководил групата, която е открила и предлага Пабло Ескобар на полицията. Рационален човек, безмилостен и студен. Обвинен е в наркотрафик, масови кланета, убийства, отвличания, изнудвания и сформиране на паравоенни групи. Подвластен на страстта и познава добре както изкуството, така и начините за водене на война.

Висенте Кастаньо

„Учителят“, както му казват всички. Висенте Кастаньо, без да се набива на очи на властите и да изказва открито своите политически възгледи, той притежава най-много власт и най-голямо богатство от братята си. Висенте е бил единственият продавач на армията в историята на човечеството, също така предоставя възможност на известни наркотрафиканти да преговарят с властите, съгласно закона и в мир, като ги представя като паравоенни, продавайки и купувайки около 3 хиляди мъже, които се предполага, че се борят из джунглите на страната срещу партизаните. Амбициозен, резервиран и хитър, но също толкова страхлив, който предпочита да бяга, вместо да се бие. Обвинен е в наркотрафик, тероризъм и формиране на паравоенни групи. Способен е да стане предател за пари.

Ромуалда Кастаньо

Най-малката от семейство Кастаньо. Борбена, идеалистка и романтичка. Винаги е била миролюбиво настроена, но след трагедията в семейството е готова на всичко за справедливостта и любовта. Търси любов, но открива омраза и разочарование, а миналото я преследва навсякъде.

Източник: www.mundofox.com