Богатите също плачат (Los ricos tambien lloran)

Мариана Вияреал се оказва бездомна след смъртта на баща си и след като кръстницата й взема имението им. Тя избягва в Мексико сити и отсяда при приятел на баща си, Дон Алберто Салватиера (милионер), който поема грижите за младата жена. Дон Алберто се заема да обучи момичето, но неговият син, Луис Алберто, голям женкар, се опитва да я съблазни. Баща му настоява да я остави на мира. Естер, братовчедка на Луис Алберто, се нанася в дома на Салватиера, с тайната цел да се омъжи за Луис Алберто. Малко по малко, Луис Алберто открива толкова много причини, които го подтикват да се промени и основната е – любовта му към Мариана.

Подробно съдържание:

Девойката Мариана Вияреал живее в имение заедно с баща си, мащехата си Ирма и братовчед й (който й е и любовник), Диего Авила. Когато баща й умира, Ирма изгонва момичето от къщата и тя отива в Мексико, за да намери Луис де ла Пара, приятел на баща й. Тя не успява да го намери, за това след като няма къде да отиде, младежът Пато я приютява. След това я завежда при отец Адриан, който устройва момичето на работа в дома на Дон Алберто Салватиера.

Дон Алберто е решен да се отнася с нея като към член на семейството си, като към дъщеря, въпреки че тя е малко дива и не умее да се държи както трябва. Нейното поведение много дразни съпругата на Дон Алберто, Елена. По това време в дома се завръща от чужбина сина им – Луис Алберто, егоистичен и самовлюбен мъж. Племенницата на Алберто и Елена, Естер, мечтае да се омъжи за Луис Алберто заради парите му. Тя ненавижда Мариана, която постепенно се превръща в привлекателна и уверена в себе си девойка. В началото, Луис Алберто се закача с Мариана, надсмива й се, но малко по малко разбира, че се е влюбил в нея не на шега.

В името на заветната цел, Естер излъгва Доня Елена и Дон Алберто, като им казва, че синът им я е обезчестил и че очаква от него дете. Луис Алберто отрича това, защото в действителност между тях не е имало нищо, а Естер настоява на своето като казва, че той е бил пиян и за това не помни нищо. Рамона, бавачката на Естер (и нейната истинска майка, за което Естер дори не подозира) е против да се омъжи чрез измама, но Естер е твърдо решена.

Луис де ла Пара от своя страна прави всичко възможни, за да намери Мариана, но те не успяват нито веднъж да се срещнат в дома на семейство Салватиера, въпреки че той е много близък приятел на Дон Алберто. Накрая Луис умира от инфаркт и така не успява да разкаже на Мариана, че тя е единствената наследница на баща си и че имението им не е разорено, както е твърдяла Ирма, както и че не е заложено.

Ирма и Диего решават да намерят Мариана в Мексико, да я убият и по този начин да получат всичките пари. За целта Диего отива в Мексико, където се запознава с Фернандо, собственик на казино, и го посвещава в плановете си, тъй като той може да му помогне с връзките си. Но Диего променя намеренията си и решава да намери Мариана, за да се ожени за нея, като по този начин да измами Ирма. Той намира момичето и й отива на гости, което не се харесва особено на Мариана. Но това много се харесва на Естер и те решават да се обединят в борбата си против любовта между Мариана и Луис Алберто.

Луис Алберто и Естер се женят, но той твърдо е решил, че няма да живее с нея в една стая и ще се разведе при пръв удобен случай. Диего намира за Естер (чрез Фернандо) лекар, д-р Гомес, който срещу добро заплащане инсценира спонтанен аборт. Мариана в това време започва работа при Дон Алберто и се запознава с Леонардо Мендисабал, млад архитект, който се влюбва в нея и не след дълго, тя решава да се омъжи за него, за да забрави Луис Алберто.

Фернандо води двойна игра – разказва на Ирма за плановете на Диего да я измами и те двамата решават да убият Мариана, но вместо нея, по погрешка убиват Патрисия, нейна приятелка, с която делят една квартира, след като Мариана напуска дома на Салватиера, за да е по-далеч от Луис Алберто. След нейната смърт, Мариана се връща в дома на Дон Алберто. Елена отдавна е започнала да харесва Мариана и окончателно се разочарова от Естер, която постоянно се ядосва и лъже.

Тъй като д-р Гомес постоянно шантажира Естер, тя е принудена да открадне пари от сейфа в дома на Салватиера и да избяга, без да вземе със себе си дори Рамона, която й е признала, че е нейна майка. Освен това, тя е бременна от Диего, с когото е имала любовна връзка, въпреки че продължава да лъже, че детето е от Луис Алберто, който я е посетил една нощ пиян. Рамона разказва на отец Адриан по време на изповед за всичко, което е направила Естер, но той не успява да я убеди да разкаже цялата истина. Но за това пък успява да убеди Мариана да не се омъжва за Леонардо, ако не го обича. И така, момичето решава да скъса с него.

Естер се чувства много зле. Тя се обажда на Рамона и тя разкрива това на Мариана. Те заедно отиват при Естер и я отвеждат в клиника, където ражда момиче, което умира. След това същото се случва и със самата Естер. Рамона разкрива всичко пред семейство Салватиера. Те й прощават и й позволяват да остане в дома им.

Диего и Фернандо се скарват. Диего се защитава и удря силно с една статуетка по главата Фернандо, в резултат на което Фернандо умира на място. Заподозрян в убийство, Луис Алберто е арестуван, но след това всичко се изяснява и е освободен, а Ирма и Диего са арестувани. Мариана научава, че е наследница на състоянието на баща си и двамата с Луис Алберто се женят.

Веднага след сватбата, Луис Алберто е принуден да замине по работа в Бразилия, а Елена и Алберто – в Европа. Мариана се чувства зле от раздялата със съпруга си. След това пристига Леонардо, за да ги поздрави за сватбата. Мариана припада и Леонардо я полага в леглото й. В този момент Луис Алберто се завръща и побеснява, защото си мисли, че те са любовници. Рамона се опитва да го убеди, че това не е така, но той не вярва. Мариана е бременна и написва за това на съпруга си. Луис Алберто решава, че това дете е плод на изневярата й с Леонардо и подава молба за развод. Когато Мариана прочита отговора му, на нея й прилошава и избягва от къщи. Дълго броди по улиците. Влиза в болница и ражда момче, което кръщава Алберто (Бето). Когато я изписват, тя отново обикаля по улиците и накрая решава да подари детето си на продавачката на лотарийни билети Чоле.

Луис Алберто се връща в Мексико и научава за изчезването на Мариана. Той се разкайва и тръгва да я търси. Открива я в болница за душевно болни, но от детето им няма и следа. Чоле се грижи за малкия Бето заедно с приятелката си Фелипа.

Луис Алберто взема от приют едно момиче, мислейки че по този начин ще замени за Мариана сина им. Момичето се казва Марисабел. След дълги уговорки, Мариана приема момичето в дома си, но е решена да открие и сина си. За да се грижи за Марисабел, наемат гувернантка – Сара.

Всеки ден, в продължение на няколко години, Мариана ходи в парка, за да търси сина си. Луис Алберто все повече се ядосва и започва да се среща със Сара, за да се разсее. Марисабел е вече на 10 години. Мариана научава за изневярата на съпруга си и изгонва Сара, а на него прощава. Сара ги шантажира, иска пари, в замяна обещава никой да не разбере, че Марисабел не им е родна дъщеря.

Минават години – Марисабел и Бето вече са пораснали. Чоле е блъсната от камион и за лечението й трябват много пари. Тогава Бето решава да открадне и влиза в дома на семейство Салватиера. Луис Алберто без малко да го убие и го вкарва в затвора. Мариана го изважда от затвора, защото й става жал за него. Дори дава пари за лечението на Чоле и тя й разказва, че в действителност Бето не е неин син, а са й го „подарили“. Мариана разбира, че това е нейния син и решава да му помогне. Тя изхарчва много пари, продава скъпоценностите си, но не казва нищо на Луис Алберто, защото той ненавижда младежа и го смята за крадец. Сара вижда Мариана заедно с Бето и анонимно се обажда на Луис Алберто, за да му съобщи, че съпругата му си има любовник.

В Мексико пристига Джоана Смит, истинската майка на Марисабел, която въпреки че я е дала в приют, сега е решила да намери дъщеря си. След като научава адреса й, започва работа в дома на семейство Салватиера като учителка по балет на Марисабел. Марисабел намира сред вещите на Мариана телефона на Бето и решава, че майка й си има любовник. Тя се обажда на Бето, запознава се с него по телефона, а след това и лично. Кани го в дома си на празник, за да уличи майка си.

Мариана признава на Марисабел, че Бето й е син и сега момичето започва да вярва, че двамата са брат и сестра. Тя страда много, защото си мисли, че е влюбена в брат си. Луис Алберто наема детектив, който да следи Мариана и той попада на продажбата на скъпоценностите. Между Мариана и съпруга й настъпват времена на недоверие и караници.

Елена умира и Дон Алберто се завръща в Мексико. Луис Алберто научава адреса на Бето и заварва там Мариана. Без малко да убие младежа. Сара разказва на Марисабел, че истинската й майка е Джоана. Сара убива Хуан Мануел, нейния любовник, от ревност и е арестувана.

Луис Алберто подава молба за развод. Чоле отвежда Бето от Мексико, за да не научи истината за Мариана. Джоана се омъжва за Карло, бащата на Марисабел, който се е върнал в Мексико и на когото тя прощава за миналото. Бето от гарата се обажда на Мариана, за да се сбогуват и казва на Джоана, която вдига слушалката, че заминават за Монтерей. Мариана научава за това. Веднага заминава там и разказва на Бето, че той й е син. Те заедно се връщат в Мексико, в дома на семейство Салватиера. По същото време се връща Луис Алберто, за да обсъдят нещата. След като вижда Бето в своя дом, отново побеснява.

Бето научава, че Марисабел не му е сестра. Луис Алберто отново отива при Мариана и без малко да застреля Бето, но се спира. Мариана му разкрива истината, че това е собствения им син. Мариана и Луис Алберто се сдобряват и отново се събират заедно...