Узурпаторката (La usurpadora)

Алисия Естевес е девойка със скромен произход, която работи като помощница в дамската тоалетна в една от най-известните дискотеки в Каракас, Венецуела. В тази дискотека, една вечер се появява жена, с желание да се забавлява, фриволна и порочна - Росалба Брачо, в компанията на братовчед си и неин съучастник, Лусиано.

Росалба е в лошо настроение, защото след седмица трябва да се прибере при съпруга си и семейството си в скучното селце Санта Роса. Росалба ненавижда семейство Брачо и продължава да е омъжена за Даниел Брачо само заради парите и доброто положение в обществото.

Росалба пийва повече и се почувства зле. Тя отива в дамската тоалетна, за да поиска аспирин. Там се изправя лице в лице с Алисия и Росалба разбира, че тази жена е пълно нейно копие, двете са като две капки вода. Росалба отбелязва колко много си приличат и самата Алисия се изненадва от това съвпадение.

Когато се прибира в хотелската си стая, Росалба започва да замисля план как Алисия да заеме мястото й в дома на семейство Брачо за една година, докато тя обикаля света в компанията на любовника си, мултимилионера Алексис.

Росалба предлага на Алисия да заеме нейното място като за това ще й плати милион долара, но Алисия отказва. Тогава, Росалба скрива в чантата на скромната Алисия своята скъпа гривна с брилянти. Росалба инсценира изчезването на гривната й и вдига скандал в дискотеката. Пристига полицията и открива в чантата на Алисия гривната.

Алисия е задържана. Росалба я уверява, че само тя може да я спаси от затвора, но тя трябва да се съгласи да се представя за нея пред съпруга й и останалата част от семейство Брачо. Алисия не иска да влиза в затвора и отстъпва пред шантажа.

Само за една седмица, Росалба обучава Алисия как да се държи, за да не я разкрият, че е друга. Обяснява й кой кой е в дома на семейство Брачо. Разкрива й къде се намира дневника й, където може да прочете всичките й тайни и подробности от живота.

Най-накрая, настъпва деня, в който Алисия пристига в дома на семейство Брачо, превърнала се в Узурпаторка. Тя кара всички да смилят, че тя е Росалба Брачо. В този дом и заобиколена от всички тези непознати, Алисия се сблъсква с ненавистта на Фелипе и Ана Роса, близките на съпруга, със сексуалната агресия на съпруга на Ана Роса, порочния Ернесто, с постоянните пиянски истории на Мама Джина, с презрението на икономката, която е вярната Фиделия, с нощните страхове на Даниелито, голямото дете на Даниел и с любовните пориви на самия Даниел Брачо, който я критикува за това, че му отказва близост.

Алисия се запознава със семейство, което е на крачка от фалита, тъй като семейната фабрика за керамика е пред закриване заради ниски продажби.

Също така, Алисия се сблъсква с преследванията на художника Донатели, който се оказва бивш любовник на Росална и който я е нарисувал гола.

Малко по малко Алисия започва да се влюбва в Даниел Брачо, но се бори с всички средства, за да убие тази любов, защото знае, че след една година трябва да напусне тази къща и да го върне в ръцете на съпругата му, истинската Росалба Брачо.

Алисия успява да спаси от фалит фабриката на Брачо и да избави Мама Джина от алкохолизма. Помага на Ана Роса да не бъде толкова безлична жена и я превръща в красива дама, за да се опита да си върне любовта на съпруга си Ернесто. С много любов, Алисия помага на Даниелито да се избави от среднощните си кошмари.

Всички са изненадани от промяната в Росалба. Всички са щастливи и единственият, който страда по старата Росалба, е съпругът й, Даниел. Другата Росалба е била голяма изкусителна и неповторима в леглото. В това време, Алисия се опитва да го избягва и отказва да спи с него, отказва да изпълни съпружеските си задължения.

Истинската Росалба претърпява инцидент и остава инвалид. По този начин, Алисия не може да напусне имението на Брачо след изтичане на годината. Даниелито се изгубва, претърпява инцидент и изгубва паметта си.

Разкрива се, че Алисия е узурпаторка и всички си мислят, че тя е отвлякла детето, което в това време е прибрано и за него се грижат бедняци.

След дълго търсене, Алисия успява да открие детето и го връща при семейство Брачо.

Алисия е вкарана в затвора и Росалба се появява отново, в инвалидна количка. Росалба се прибира в дома на Брачо и предизвиква ненавистта на всички, дори на съпруга си Даниел.

Алисия страда много в затвора. По време на делото срещу нея, Росалба е главната й обвинителка. Известен адвокат се заема със случая на Алисия и решава да докаже нейната невинност. Той се опитва да докаже в съда, че Алисия Естевес е била принудена да стане Узурпаторка.

Адвокатът спечелва свободата на Алисия и тъй като по време на делото се влюбва в нея, й предлага брак. Алисия, въпреки че не го обича, се съгласява да се омъжи за него.

Дневникът на Росалба попада в ръцете на Даниел и след като го прочита, научава всички тъмни тайни и изневери с други мъже.

Росалба преживява нов инцидент, след който тя се бори между живота и смъртта.

Става ясно, че Росалба и Алисия са близначки, които са били разделени при раждането. Умиращата Росалба моли Алисия за прошка заради вредата, която й е нанесла.

Накрая, Росалба умира. Алисия и адвокатът развалят годежа си. Алисия и Даниел Брачо се събират и споделят любовта си един към друг.

Източник: z6.invisionfree.com/TVVI