Невинната ти (Inocente de ti)

Флоресита започва едно пътуване от Мексико до САЩ с баба си Клеотиде и сестра си Исела. Те се отправят към САЩ, за да се присъединят към баща си Рубен и двамата им братя, Родриго и Виктор, които живеят в Маями. По време на пътуването те се изправят срещу много трудности и страдания, тъй като баба им умира в пустинята.

Двете момичета погребват баба си в пустинята и продължават своя път към Маями с мъка в сърцата си, но все още не губят надежда. След много премеждия, те пристигат в Маями и откриват, че баща им е алкохолик.

В същия град живее Габриела, майката на Флоресита, за която децата й мислят, че е мъртва. Габриела се е омъжила отново и сега е известен директор в телевизията. Един ден Флоресита и Габриела се срещата, без да знаят коя е другата в действителност.

Флоресита започва работа: продава цветя на улицата и мие коли. Един ден в парка тя се среща с Хулио Алберто и приятелката му, Глория, които се подготвят за сватбата си. Същият ден те срещат Флоресита и той купува от нея цветя за Глория. Но за нещастие, в деня на сватбата, Глория умира пред олтара малко след като свещеникът ги е обявил за съпруг и съпруга. От този момент нататък, сърцето на Хулио Алберто изстива и той не се усмихва повече на нищо.

Хулио Алберто често се разхожда в парка, където са се разхождали с Глория и където двамата са били много щастливи. Понякога той среща в парка Флоресита и започва да разговаря с нея. Малко по малко усмивката на невинното момиче, което продава цветя запълва празнината дълбоко загнездила се в него..

Майката на Хулио Алберто, Ребека, живее с трите си деца в къщата на нейната сестра-близначка Ракел. Двете сестри много се мразят. Ребека тайно очаква смъртта на сестра си. Ракел знае, че страда от рак. Тя прави всичко възможно, за да унищожи сестра си и смята да остави цялото си наследство на момичето, което продава цветя, Флоресита, само и само сестра й Ребека да не получи и петак от нейните пари.

В деня, в който се чете завещанието, Ребека е бясна на сестра си за това, че е прехвърлила всичките си пари на това младо момиче. Вярвайки че парите й принадлежат по право, тя принуждава сина си Хулио Алберто да накара Флоресита да се влюби в него. С много лъжи, Флоресита не разбира какво става около нея. И тъй като тя е толкова невинна, те се възползват от нея.

Ребека измисля пъклен план да отнеме парите на момичето и да я изрита на улицата. Флоресита не се притеснява, че е изгубила парите, защото тя никога не е била богата. Тя е тъжна и разочарована от лъжите на Хулио Алберто, който я е предал, а тя му се е доверявала.

Флоресита решава да не предприема ответни действия и си намира работа като прислужница в дома на семейство Далмачи, където Серхио, техният проблемен син, се влюбва в нея. Той е пленен от тази богиня на сърцето му.

Флоресита се чувства объркана, защото Серхио иска да я направи своя съпруга, а освен това, Хулио Алберто се връща в нейния живот, след като осъзнава, че тя е любовта на живота му. Той умолява Флоресита за прошка и да се върне при него.

На кого принадлежи сега сърцето й? На Хулио Алберто или Серхио?

Персонажите:

Флоресита

Една чувствителна и смирена девойка. От много малка тя работи, за да помага на баба си и сестра си. Всички, които я познават, й симпатизират заради радостния и открит характер. Въпреки че тя може да се защитава, нейната невинност я прави лесна плячка за злобата...

Хулио Алберто

Той е мъж, преизпълнен с добри чувства, но е слаб по отношение на властната си майка. Въпреки че не е честолюбив, той се включва в нейните планове. Той използва Флоресита, за да й вземе парите, но накрая разбира, че тя е истинската му любов.

Ракел

Сестра-близначка на Ребека. Въпреки че е получила огромно богатство от съпруга си, тя е неизлечимо болна. Тя чувства, че никой не я обича и сестра й само й завижда и презира. По тази причина, когато й остават няколко дни живот, тя решава да прехвърли всичко свое на Флоресита, но не от великодушие, а за да си отмъсти на Ребека.

Ребека

Тя е една алчна жена, която мрази своята сестра-близначка, Ракел, за това, че тя притежава парите и властта, към които тя винаги се е стремяла. Въпреки че сестра й я издържа, тя не изпитва към нея никаква благодарност. Тя е хитра, умее да манипулира околните и е способна на всичко, за да постигне целта си.

Габриела

Майка на Флоресита. С мъка си спомня за децата си, които е била принудена да изостави заради лошото отношение на Рубен, съпруга й. Сега тя е преуспяла в телевизията в Маями и е омъжена щастливо.

Аурора

Красива психоложка, която има силен характер и е способна на всичко, за да спечели любовта на Хулио Алберто. След като приятелката й умира, Аурора със сълзи на очите си обещава да го спечели. Тя се превръща във враг на Нурия, която успява да спечели играта...

Нурия

Красива, капризна и интересна жена. Тя става посредник между Флоресита и Хулио Алберто. И въпреки че не го обича, тя решава, че Хулио Алберто ще бъде с нея, а не с Флоресита.

Лупе

Тя е добра, жизнерадостна и приятна жена, която живее отдавна в Маями и работи в хотела, в който пребивава Флоресита. Тя познава момичетата от малки и много ги обича. Тя се превръща в защитничка и съветничка на Флоресита. Има любовна връзка с Кандидо, един пияница...

Рубен

Баща на Флоресита. Той е една развалина, подвластен на алкохола и наркотиците. Съпругата му го е изоставила заради лошо отношение към нея и споменът за това го терзае. Той е твърд мъж, и в действителност не е лош човек.

Ефраин

По-малкият брат на Хулио Алберто. Циничен младеж, нахален и също толкова честолюбив, като майка си. Помага във всички интриги на майка си, Ребека. Не го интересува кого наранява. Накрая той започва да преследва Флоресита с цел да я направи своя любовница, независимо че е жена на брат му.

Риверол

Адвокат на семейство Линарес Роблес. Той е честен мъж и с добри намерения. Ракел го използва за плана си да остави своето наследство на Флоресита. От както познава момичето, той изпитва симпатии към нея и се опитва да я защитава от Ребека. Прави всичко възможно, за да се изпълни последната воля на Ракел.

Исела

По-малката сестра на Флоресита. Капризна, високомерна и антипатична. Флоресита я подкрепя и я издържа, за да може да учи. Владее английски език и това я кара да се чувства по-добра от сестра си. Мечтае да стане богата...

Родриго

Брат на Флоресита. Безсрамник, който постоянно се забърква в проблеми. Той се смята за разбивач на женски сърца и прави така, че Вирхиния да се влюби в него, само за да може да си играе с нейните чувства.

Виктор

По-малкият брат на Флоресита. Приятен младеж с добро сърце, но по примера на баща си тръгва по лош път. Когато Флоресита пристига в Маями, му помага да оправи живота си.

Вирхиния

По-малката сестра на Хулио Алберто. Тъжна девойка с добро сърце, която не е съгласна с това, което прави майка й, но не се осмелява да й се противопостави. Тя е прикована към инвалидна количка. Флоресита й симпатизира и се опитва да й помага, но майка й е прекалено силна и доминираща.