Връзки на синята кръв (Hilos de Sangre Azul)

В „Portales de La Cabrera“ - лъскава сграда в столицата, спорният финансист Педро Оспина е открит мъртъв...
 
В началото, всички смятат, че става дума за самоубийство... но Сара Юнис – журналистка и наемателка в сградата, вярва, че е убийство и прави всичко по силите си, за да го докаже.

По време на разследването, Сара не само открива следи свързани с убийството на Педро, но също така разкрива тайните, които са свързани с обитателите на сградата. Журналистката се изправя срещу опасността да изгуби живота си, докато се бори да предотврати задържането на съпруга ѝ за престъпление, което не  е извършил.

Смъртта на един от наемателите на „Portales de la Cabrera“, излага много зловещи тайни, които се крият за стените на сградата, обитавана от представители на висшето общество в града. Сара Юнис – журналистка във вестника „El Meridiano“, публикува статия, в която излага доказателства за безспорния фалит на компанията „Valores Ospina“, независимо че нейният собственик – Педро Оспина, е бил първият човек, който е откраднал сърцето ѝ.

Две седмици след разразяване на скандала и когато, както изглежда, най-накрая Педро ще предаде на Сара списък с онези, които са направили незаконни инвестиции в компанията му, той е открит мъртъв апартамента си в „Portales de la Cabrera“. Една рана от куршум, пистолет в ръката му и кървавата следа сочат, че Оспина се е самоубил.

Всички близки до Педро и обитатели на сградата вярват сляпо в тази теория, вместо на Сара, която, водена от интуицията си и защото познава много добре Педро, подозира, че Педро е бил убит и не смята да се откаже, докато не открие убиеца.

През последните години, Педро Оспина се е посветил на правенето на пари и е станал милионер. Успял е да изгради империя и известни личности инвестират парите си с желанието да получат големи печалби, както и намаляване на данъците, които са резултат от незаконни действия.

След разобличителната статия в пресата, „Valores Ospina“ окончателно потъва и Педро се вижда притиснат от кредиторите си, които изискват от него много повече, отколкото той им дължи. Сега, неговите врагове са много и не един иска да го види мъртъв. По този начин, обитателите и обслужващия персонал в „Portales de la Cabrera“ се превръщат в заподозрени за престъплението.

Въпреки че изглежда точно обратното, всички имат нещо, което да крият. Те не искат да влизат в светлините на прожекторите на медиите, но точно това става. Дори и Серхио Садер – бъдещият съпруг на Сара, се превръща в един от възможните автори на това престъпление, не само заради ревност, но и заради обстоятелствата, които намекват, че той е един от тайните инвеститори на Педро.

И независимо че Сара отказва да приеме Серхио като виновен, тя се изправя пред дилемата: да заложи на любовта, която изпитва към него или твърдото решение да открие истината.

По време на разследванията на Сара, загадките и мистериите се заплитат още повече, тайните на обитателите на луксозната сграда започват малко по малко да излизат наяве. Една жена, която изневерява на съпруга си със съпруга на собствената си сестра; една съпруга, която крие заплатата от съпруга си, за да се спаси и да го напусне някой ден; един уважаван Сенатор на Републиката, който избягва плащане на данъци и има връзки с престъпни групировки; и един кандидат за президент, който е извърпил престъпление.

Накрая, най-малко очакваният човек, единственият, който следва принципите за истина и чест, се оказва убиеца на Оспина... И така животът на Сара се оказва в опасност, защото истинският убиец не иска да бъде заловен и осъден...

Източник: ventasint.canalrcn.com