Златно цвете (Flor de Oro)

Тереса Амая – една красива библиотекарка, е определена да промени съдбата си в деня на сватбата й с богатия и могъщ земевладелец Родриго Сиенфуегос.

От този момент тя е двойно обвързана с този непознат. От една страна, от провинциалния свят, който се води от принципи, които тя не познава. От друга страна, от объркващата личност на своя годеник, който е един тираничен психопат, който се крие зад маската на съблазнител.

„Flor de Oro“ е история за една поробваща връзка и как да се отърве от нея. Разказва за перипетиите, които трябва да преживее Тереса Амая, докато не открие, че любовта, която изпитва Родриго Сиенфуегос към нея е не е никаква любов, а мъчително обсебване, придружено от преследвания и съблазнявания, заплахи и подаръци.

Това е историята, в която Тереса се научава да разпознава истинската любов в дискретното приятелство и безусловната подкрепа на Матео Гонгора. Матео е циничен, но добър мъж, който благодарение на любовта си й помага да се разплати с призраците на старата вина, да се противопостави на своя враг, който се оказва самия Сиенфуегос и най-накрая да поеме юздите на собствения си живот.

Това също така е историята, в която Тереса разкъсва оковите, в които я е хванал годеника й и не само освобождава себе си, но и целия свят, който е заплашен от сянката на неговата лудост и произвол. На фона на тези любовни конфликти се появяват още истории и ситуации, които разкриват как може да повлияе миналото.

Всички проблеми на Тереса и семейството й имат общо с тайните, които са пазени от стария Родриго Сиенфуегос и загадъчната връзка, която той поддържа с Долорес Гонгора, майката на Матео и със зълва си Ерминия. 

Източник: www.anamaria-orozco.com