Времето не спира (El tiempo no para)

„El tiempo no para“ разказва историята на група приятели, които се разделят и се събират отново след пет години за погребението на един от тях – Мартин, който се е самоубил, но преди това е оставил писмо, в което са описани тайните на всеки един от приятелите му и които се разкриват малко по малко с напредване на историята. След самоубийството на Мартин, който оставя списък с имената на приятелите си: Лола, Пабло, Хулия, Валерия, Начо, Бруно, Гонсало и Матиас, започва промяната във всеки един от тях, а Мартин успява да ги събере отново.

Краят на живота слага началото на една история: Лола и Пабло, нейният брат-близнак, са на път да навършат 30 години. Преди три години, Лола е решила да се премести да живее в САЩ. От този момент прекратява всякакви връзки. Лола е в Сан Франсиско, където получава новината за смъртта на приятеля й Мартин. И въпреки че е поддържала връзка с него, от месец той е престанал да й отговаря.

При завръщането си в Буенос Айрес тя се вижда принудена да заживее с майка си – Луна, с която има трудна връзка. Луна винаги е изпълнявала ролята на майка на цялата група от приятели на Лола, но с нея никога не е вървяло добре.

Един по един приятелите на Мартин пристигат в селската му къща, мястото, където е бил затворен. В селото живее последното му гадже – Андрея, която влиза в ролята на гостоприемна домакиня. Тя посреща близнаците Лола и Пабло, а Лола се среща отново с Валерия, която държи на ръце Хасмин – бебе на няколко месеца, дъщеря на Валерия и Начо.

Валрия и Начо са годеници от юношеските години. Другите не знаят за проблемите, които съществуват между тях, включително и изневерите на Начо.

Не след дълго пристига Хулия, която е омъжена за Педро – успешен пластичен хирург. Когато Хулия се омъжва за Педро, те често се срещат с Валерия и Начо, но след раждането на дъщеричката им не успяват да ги придружават навсякъде.

Най-опустошен се чувства Педро, а когато на гробището се появява Джаки, Гонсало не се замисля много преди да се сближи с нея. Нито един от двамата не работи, поради което финансовото им положение въобще не е добро. Джаки е амбициозна, а Гонсало изцяло й се подчинява и приема да участва в една перверзна игра, в която трябва да се сближат с Хулия и Педро.

Пристига Матиас, бившото гадже на Пабло и единственият мъж, когото Пабло е обичал истински. Срещата е много вълнуваща. Сега Пабло има ново гадже – Лукас, младеж на 20 години.

Последният от приятелите на Мартин, който се появява, е Бруно. Той е адвокат и се радва на успех в професионалното поприще. Обожава селото и искрено се надява да заживее там. Смъртта на Мартин е много неочакван удар за него и това рефлектира на работата му. Бруно е имал дълга любовна връзка с Лола преди тя да замине за САЩ.

Нещо непредвидено се случва по време на церемонията. Лола им показва едно писмо, което Мартин е оставил преди да се самоубие. Мартин пише в писмото така, все едно се намира пред тях. Писмото събужда подозрения и съмнения сред приятелите от групата. Смъртта на Мартин и преди всичко това първо писмо (което се оказва, че не е последното, тъй като той е оставил по едно за всеки един от тях) ги кара да преживеят тежки кризи, след които да израснат, да се променят и да се превърнат в това, което винаги са искали да бъдат.

Минава време, и след недоразумения с лишената от наследство сестра на Мартин – Флоренсия, цялото наследство преминава в ръцете на приятелите, които получават парите заедно с писмо, което получава Бруно и един видео-запис, който е оставил Мартин преди да се самоубие.

Съвсем случайно, Флоренсия умира в нощта, в която открива парите, които са скрити под един балкон, падайки от него. Това притеснява приятелите на Мартин, които сключват сделка да погребат тялото и да запазят мълчание.

Една година след смъртта на Флоренсия, те се опитват да попречат на разследване, което се развива много бързо, тъй като наследството, от което се възползват, не е било споменато в писмен, а само в устен вид, поради което няма тежестта на законно.

Групата се разпада след като Начо се премества да живее в Чили с новото си гадже, Педро и Хулия се разделят, Лола и Бруно се събират да живеят в един апартамент, а Хулия се вижда принудена да продаде къщата си на Валерия и решава да се заеме отново с уроците по английски език, за да преживява. Джаки и Гонсало заминават за САЩ с оправданието, че трябва да се погрижат за една компания като прикриват добре как са измамили Хулия и Педро... 

Източник: es.wikipedia.org/wiki/El_tiempo_no_para